KÖPGUIDER

Hitta den perfekta torktumlaren för dig

Vårt sortiment

Utforska vårt utbud för att hitta den torktumlare som passar bäst hemma hos dig.

 • CycloneCare with 3DSense Technology
 • DelicateCare
 • GentleCare
 • SensiCare
 • DelicateCare
 • GentleCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • SensiCare

Energieffektiv torktumlare

Electrolux erbjuder ett brett utbud av torktumlare från B-klass till A+++-klass. (A+++ är den mest energieffektiva och den som drar ner energikostnaderna mest). Electrolux sofistikerade värmepumpsteknik gör att du kan spara upp till 40 % energi jämfört med standardkondensatorer, vilket gör den till en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning.

Torka smartare med SensiCare som anpassar cykeln till mängden tvätt och på så vis garanterar låg energiförbrukning. Det är skonsammare mot trumman och fläkten, så att din torktumlare kan hålla längre. Du får kortare torktider och bättre resultat.

Utrymme och placering

Det första du behöver göra när du ska välja en torktumlare är att kontrollera att du har plats för den.

Bredd: 60 cm - en standardtorktumlare passar i ditt utrymme.
Alternativt, om du har en frontmatad standardmaskin, så kan du ställa en vanlig torktumlare ovanpå.

Tips: Börjar du få ont om plats? Överväg att köpa en 2-i-1 kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Torktumlarens kapacitet

När du funderar kring kapacitet för din torktumlare så gäller det ofta hur många kilo tvätt du vill kunna torka. Men det finns mer att tänka på:

Hushållets storlek: Stora familjer behöver mer kapacitet än ett singelhushåll.
Vanor: Hur många gånger i veckan brukar du torktumla?
Typ och storlek på det du torkar: Torkar du ofta större saker som t.ex. sängkläder, täcken och gardiner så kräver det en lite större trumma för bästa resultat. Vi har torktumlare med kapacitet för 7 - 9 kg för att passa olika behov.

Oavsett tvättmängd använder vårt SensiCare System avancerade fukt- och temperatursensorer för att justera torktiden.

Tips: Fylll inte torktumlaren för mycket. Om du lämnar plats för dina kläder att "andas" torkar de snabbare.

Torkning av ömtåliga plagg

Våra mest avancerade torktumlare tar hand om 93% av alla tygtyper och har specialprogram för bland annat ylle, silke, denim, bomull, syntet och spets.

Vi har även dessa program för att hantera dina plagg på bästa sätt:

 • Mörkblå ömtåliga plagg
  Ömtåliga plagg

  Vårt ylleprogram gör att dina plagg inte krymper och kan jämföras med att torka dem på plan yta. Det är så effektivt att Woolmark har certifierat flera av våra Electrolux torktumlare.

  Du kan även torka silke i våra torktumlare och få lika bra resultat som vid lufttorkning.

 • Vattendroppar på mörkblått tyg
  Ytterkläder

  Bevara din favoritjacka som ny säsong efter säsong. Använd vårt utomhusprogram så bevaras dina kläders vattenavvisande förmåga ännu bättre än vid lufttorkning.

 • Blå dunjacka
  Dunkläder

  Använd detta program för att skydda utseendet på dina dunjackor och bevara deras värmeisolering upp till 30% bättre än vid lufttorkning.

 • Täcke i korg
  Täcken

  Täcken kan vara svåra att torka. Det är därför vi har utformat ett program för att hantera större textilier, som täcken och lakan.

Matchande torktumlare och tvättmaskin

Om du vill matcha din torktumlare med en tvättmaskin är våra Electrolux modeller som gjorda för det. Du kan stapla dem, eller installera dem sida vid sida och optimera ditt tvättutrymme precis som det passar dig.


Två maskiner

Torktumlare med sensor

Alla Electrolux torktumlare i våra 600, 700, 800 och 900-serier har SensiCare-teknik. Avancerade fukt- och temperaturmätare ser till att programmet avslutas så fort tyget är torrt. SensiCare sparar tid och energi och skyddar dina plagg mot övertorkning. Electrolux 3DSense-teknik finns för utvalda 900-modeller. Den unika sensorn känner av fukt, inte bara på ytan utan även inuti kläderna. Känsliga material som ull, silke och dun behandlas även dom med precision och omsorg.

Smart torktumlare

Anslut din torktumlare till vår app My Electrolux Care för ett smartare sätt att ta hand om din tvätt. Med appen får du anpassade tvättråd och kan styra torktumlaren direkt i din smartphone.

Upptäck My Electrolux Care-appen

Spara utrymme och tid

Torkning på tvättlina kräver mer utrymme än i torktumlare och resulterar i skrynkliga tyger, vilket i sin tur innebär mer strykning. Electrolux torktumlare är ett mycket snabbare och enklare alternativ. I stället för att ägna värdefull tid åt att hänga upp och ta ner din tvätt, kommer du kunna njuta av 365 problemfria torkdagar om året.

Certifieringar

Woolmark-certifiering är en märkning som visar att Electrolux torktumlare är godkända av företaget Woolmark och att de är skonsamma nog att torka dina ylleplagg.


Unik torkning för din garderob

CycloneCare med 3DSense-teknik tar hand om din garderob med utomordentlig omsorg. Nu kan du torka dina sidenskjortor, mysiga ylletröjor och tjocka jackor utan problem. Den unika torktumlingen tar försiktigt hand om alla dina ömtåliga tyger gång efter gång.

PerfectCare 900 CycloneCare med 3DSense-teknik

PerfectCare 900 CycloneCare med 3DSense-teknik

 • 3DSense-teknik skannar djupt in i tygerna för jämnt torkningsresultat
 • Särskilda program för lakan och blandad tvätt justerar torktumlingen efter vad som finns i trumman
 • GentleCare-systemet torkar kläderna vid nästan halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare

CycloneCare med 3DSense-teknik

Det spiralformade luftflödet innebär att den mjukaste ullen och det finaste sidentyget hanteras noggrant. Den unika sensorn garanterar värme och att formen bevaras även i de tjockaste dunjackorna.

Upplev ett torkresultat som aldrig tidigare med PerfectCare 900 torktumlare. 

Upptäck produkten

Skyddar värmen, bevarar formen*

*Bibehåller dunjackans form och värmeisolering upp till 30 % bättre än lufttorkning

blåa dunjackor

PerfectCare 900

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 900-Serien med CycloneCare-system.

Till PerfectCare 900-serien

DelicateCare - Din stil bevaras

Vårt DelicateCare-system justerar temperaturen och rörelsen så att plagget behandlas på rätt sätt. Oavsett om det är ömtåliga plagg, ylletröjor eller särskilda ytterplagg - kvaliteten på dina kläder bevaras.

Utforska sortimentet

Krymper inte och förlorar inte formen

Nu vågar du torka din finaste ylletröja i maskinen. Vårt DelicateCare-system justerar trumrörelserna så att ylletröjorna inte centrifugeras eller vrids för att undvika att de krymper. Detta ger enastående torkresultat utan att plaggen krymper eller förlorar formen, vilket kan jämföras med plantorkning.

Den vattenavvisande effekten bibehålls och återställs

Med vårt DelicateCare-system bibehålls och återställs den vattenavvisande effekten på dina ytterplagg till och med bättre än vid naturlig torkning. DelicateCare justerar temperaturen för att skydda materialen i ytterplaggen och ser till att de får den exakta mängden värme.

Sidenplaggen behåller formen*

Med vårt eget program kan du torktumla kläder av 100% siden med totalt förtroende. Den är lika mild som naturlig torkning, plus att silkesmaterialet behåller sin form och kommer ut med ännu färre veck än vid naturlig lufttorkning.

* Lika bra som naturlig lufttorkning.

PerfectCare 800

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 800-Serien med DelicateCare-system.

Till PerfectCare 800-serien

GentleCare, Den svala nyheten, bevarad längre

Vårt GentleCare-system torkar kläderna vid halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare, vilket gör att de aldrig behöver utsättas för onödig värme. Behåller strukturen på plaggen längre och minskar både energiförbrukning och torkningstid.

kläder och tvättmaskiner

Effektivt filtersystem

Ett filter för enkel rengöring innebär att luften cirkulerar effektivt, vilket säkerställer konsekvent låg energianvändning när du torkar.

PerfectCare 700

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 700-Serien med GentleCare-system.

Till PerfectCare 700-serien

SensiCare, torktumla utan problem, varje dag

Vårt SensiCare-system mäter fuktigheten i varje tvätt och justerar torktiden därefter så att dina kläder inte behöver utsättas för onödig värme. Detta sparar både tid och energi utan att kompromissa. Enkel klädvård.

SensiCare System

SensiCare-systemet identifierar varje tvätt med speciella sensorer och justerar torkningstiden därefter. Därför utsätts inte ens den minsta tvättmängden för alltför mycket värme. Du kan spara tid och energi samtidigt som du ger kläderna den omsorg de behöver - oavsett om det är en veckas tvätt eller den enda blusen du helt enkelt måste bära nu.

Helt vändbar lucka

Torktumlarens lucka kan justeras för att kunna öppnas i fyra olika positioner. Så att du kan säkerställa bästa möjliga passform med din tvättmaskin, oavsett om hushållsapparaterna är staplade eller placerade sida vid sida. Inga besvärliga vinklar. Inga luckor som går ihop. Bara intelligent design som fungerar för dig.

Stapla maskinerna på varandra

Få ut så mycket som möjligt av ditt utrymme med vårt staplingspaket. Stapla torktumlaren ovanpå tvättmaskinen utan ytterligare fastsättning. En inbyggd hylla på skenor gör det enklare att stoppa in och ta ur tvätten.

Köp nu

PerfectCare 600

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 600-Serien med SensiCare-system.

Till PerfectCare 600-serien