KÖPGUIDER

Hitta den perfekta torktumlaren för dig

PerfectCare-serien

Uppgradera inte din garberob, uppgradera hur du tar hand om kläderna. Kläder som man tar hand om väl varar längre. Våra PerfectCare-torktumlare gör mer än bara torkar tvätten - de bevarar dina kläder också. 

 • SensiCare
 • GentleCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare

CycloneCare - Till och med dina ömtåliga plagg lufttorkas jämnt

Vårt CycloneCare-system ser till att kläderna lufttorkas jämnt och skonsamt. Det gör att klädernas form, känsla och utseende bibehålls tvätt efter tvätt. Till och med kläder i siden och andra ömtåliga plagg.

Utforska sortimentet

Sidenplaggen behåller formen

Sidenplagg är väldigt svåra att torka, vilket innebär att det ofta blir veck och att de förlorar sin form. Med CycloneCare lufttorkas kläderna från alla sidor. Ett spiralluftflödessystem kommer åt på svåråtkomliga ställen som fickor och sömmar, vilket ger snabb, exakt och jämn torkning. Det innebär att sidenplaggen behåller formen lika bra som om de torkar naturligt.

DelicateCare - Din stil bevaras

Vårt DelicateCare-system justerar temperaturen och rörelsen så att plagget behandlas på rätt sätt. Oavsett om det är ömtåliga plagg, ylletröjor eller särskilda ytterplagg - kvaliteten på dina kläder bevaras.

Utforska sortimentet

Krymper inte och förlorar inte formen

Nu vågar du torka din finaste ylletröja i maskinen. Vårt DelicateCare-system justerar trumrörelserna så att ylletröjorna inte centrifugeras eller vrids för att undvika att de krymper. Detta ger enastående torkresultat utan att plaggen krymper eller förlorar formen, vilket kan jämföras med plantorkning.

Den vattenavvisande effekten bibehålls och återställs

Med vårt DelicateCare-system bibehålls och återställs den vattenavvisande effekten på dina ytterplagg till och med bättre än vid naturlig torkning. DelicateCare justerar temperaturen för att skydda materialen i ytterplaggen och ser till att de får den exakta mängden värme.

GentleCare, Den svala nyheten, bevarad längre

Vårt GentleCare-system torkar kläderna vid halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare, vilket gör att de aldrig behöver utsättas för onödig värme. Behåller strukturen på plaggen längre och minskar både energiförbrukning och torkningstid.

SensiCare, torktumla utan problem, varje dag

Vårt SensiCare-system mäter fuktigheten i varje tvätt och justerar torktiden därefter så att dina kläder inte behöver utsättas för onödig värme. Detta sparar både tid och energi utan att kompromissa. Enkel klädvård.

 • SensiCare
 • GentleCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare

Utrymme och placering

Oavsett om du väljer en fristående torktumlare eller en som är inbyggd i ett skåp för att smälta in i köket eller grovköket, måste du mäta upp utrymmet för att se till att maskinen får plats.

60 cm bredd – en standardtorktumlare passar perfekt.
Mindre än 60 cm bredd – kompakt tumlare. Det går till och med att montera på väggen för att maximera utrymmet. Eller om du har en frontmatad standardtvättmaskin, då kan du stapla en standardtorktumlare ovanpå.

Proffstips: Om du har ont om plats är det värt att överväga en kompakt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Kapacitet

Hur många gånger i veckan brukar du köra torktumlaren?

Mindre än 4 ggr/v – då räcker en 4–6 kg-torktumlare.

4–6 ggr/v –en maskin med en kapacitet på 7 kg underlättar vardagen och du kan torka större plagg.

Mer än 6 ggr/v – välj en torktumlare med en kapacitet på 8+ kg. Du sparar tid/kan köra större volymer.

Proffstips: Undvik att överfylla torktumlaren, utan lämna på plats så att plaggen luftas bättre och torkar snabbare. Om du är osäker bör du välja en torktumlare med större kapacitet än du tror dig behöva.

Material

Ta väl hand om de ömtåliga materialen så håller dina favoritplagg längre.

Ömtåliga plagg – välj en torktumlare från 800-serie med DelicateCare så att du kan torktumla jeans och även andra ömtåliga material utan att vara det minsta orolig.

Ylle – välj en Woolmark-certifierad torktumlare.

Effektivitet

Torktumlares energieffektivitet rankas på en skala från A till G (A = de mest energisnåla). Ju effektivare den är, desto mer pengar och energi sparar du genom årens lopp. Det är också bra för miljön tack vare den lägre energiförbrukningen.

Välj maskin

Electrolux har den perfekta torktumlaren för dig. Allt från maskiner med rymlig trumma för storhushåll till avancerade maskiner med internetuppkoppling.