KÖPGUIDER

Hitta den perfekta torktumlaren för dig

Utrymme och placering

Oavsett om du väljer en fristående torktumlare eller en som är inbyggd i ett skåp för att smälta in i köket eller grovköket, måste du mäta upp utrymmet för att se till att maskinen får plats.

60 cm bredd – en standardtorktumlare passar perfekt.
Mindre än 60 cm bredd – kompakt tumlare. Det går till och med att montera på väggen för att maximera utrymmet. Eller om du har en frontmatad standardtvättmaskin, då kan du stapla en standardtorktumlare ovanpå.

Proffstips: Om du har ont om plats är det värt att överväga en kompakt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Kapacitet

Hur många gånger i veckan brukar du köra torktumlaren?

Mindre än 4 ggr/v – då räcker en 4–6 kg-torktumlare.

4–6 ggr/v –en maskin med en kapacitet på 7 kg underlättar vardagen och du kan torka större plagg.

Mer än 6 ggr/v – välj en torktumlare med en kapacitet på 8+ kg. Du sparar tid/kan köra större volymer.

Proffstips: Undvik att överfylla torktumlaren, utan lämna på plats så att plaggen luftas bättre och torkar snabbare. Om du är osäker bör du välja en torktumlare med större kapacitet än du tror dig behöva.

Material

Ta väl hand om de ömtåliga materialen så håller dina favoritplagg längre.

Ömtåliga plagg – välj en torktumlare med SensiDry så att du kan torktumla jeans och även andra ömtåliga material utan att vara det minsta orolig.
Ylle – välj en Woolmark-certifierad torktumlare.

Strykning

Vore det inte skönt att stryka mindre? En torktumlare med ProSense-luftfuktighetsreglering gör att tvätten fortfarande är en aning fuktig, vilket underlättar strykningen. Du kan också välja en torktumlare med ångfunktion som minskar strykbehovet. 

Effektivitet

Torktumlares energieffektivitet rankas på en skala från A till G (A = de mest energisnåla). Ju effektivare den är, desto mer pengar och energi sparar du genom årens lopp. Det är också bra för miljön tack vare den lägre energiförbrukningen.

Välj maskin

Electrolux har den perfekta torktumlaren för dig. Allt från maskiner med rymlig trumma för storhushåll till avancerade maskiner med internetuppkoppling.