KÖPGUIDER

Hitta den perfekta torktumlaren för dig

Jämna resultat, perfekt klädvård

CycloneCare med 3DSense-teknologi vårdar och tar hand om din garderob. Nu kan du torka dina sidenskjortor, mysiga ulltröjor och tjocka jackor utan problem. Den unika torktumlingen tar försiktigt hand om ömtåliga tyger gång efter gång.

Skyddar värmen, bevarar looken*

*Bibehåller utseendet och värmeisoleringen i dunjackor, upp till 30% bättre än lufttorkning.

PerfectCare 900

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 900-Serien med CycloneCare-system.

DelicateCare behåller din stil

Vårt DelicateCare-system anpassar temperaturerna och trumrörelserna för att passa specifika tyger, vilket innebär att dina kläder får anpassad klädvård. Till och med ylle håller sin form och vattentäta plagg bevarar sin funktion.

Inga skrynklor* och ingen förlorad form

*Ylle krymper inte, jämfört med vanlig torktumling.

Nu vågar du torktumla även de mest ömtåliga ylletröjorna. Vårt DelicateCare-system justerar trumrörelserna för att undvika att ylleplaggen centrifugeras eller vrids så att inte skrynklor uppstår. Detta innebär enastående torkresultat, även för ylleplagg som endast tål handtvätt.

Vattenskyddet* bevaras och återställs

*Bättre än lufttorkning.

Med vårt DelicateCare-system kommer dina vattentäta ytterplagg att bevara och återställa sin funktionalitet – bättre än lufttorkning. DelicateCare justerar temperaturen och trumrörelserna för att skydda tygen mot slitage och tillämpa precis rätt mängd värme.

PerfectCare 800

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 800-Serien med DelicateCare-system.

GentleCare behåller den nya känslan längre

Vårt GentleCare-system torkar kläderna vid halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare, vilket gör att de aldrig behöver utsättas för onödig värme. Systemet behåller strukturen på plaggen längre och minskar både energiförbrukning och torkningstid.

Perfekt torkad tvätt vid halva temperaturen*

*Jämfört med trummans inloppstemperatur i vanliga torktumlare.

Effektivt filtersystem

Våra torktumlare har ett EcoFlow-filtersystem som ger en energieffektiv torkning vid varje tillfälle. Det lättrengjorda filtret gör att luften cirkulerar, för en enhetligt låg energiförbrukning.

PerfectCare 700

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 700-Serien med GentleCare-system.

Kvinna speglar sig

Skonsam torktumling med SensiCare

Vårt SensiCare-system mäter fuktigheten i varje tvätt och justerar torktiden därefter så att dina kläder inte behöver utsättas för onödig värme. Detta sparar både tid och energi utan att kompromissa. Enkel klädvård.

SensiCare gör att kläderna känns nya längre

SensiCare-systemet identifierar fuktnivån för varje tvätt med specialsensorer och justerar torktiden därefter. Därför utsätts inte ens den minsta tvätt för alltför mycket värme. Du sparar tid och energi, samtidigt som dina kläder får den vård de behöver, oavsett om det är en veckotvätt eller en enda jumper som du behöver ha ren nu.

Stapla maskinerna på varandra

Få ut så mycket som möjligt av ditt utrymme med vårt staplingspaket. Stapla torktumlaren ovanpå tvättmaskinen utan ytterligare fastsättning. En inbyggd hylla på skenor gör det enklare att stoppa in och ta ur tvätten.

PerfectCare 600

Upptäck våra PerfectCare-torktumlare från 600-Serien med SensiCare-system.

Olika typer av torktumlare

På marknaden finns idag två olika sorters torktumlare: kondenstumlare och frånluftstumlare.

Under kategorin kondenstumlare hittar du värmepumpstumlare. Dessa maskiner är lätta att installera och ansluts direkt till vanliga eluttag. Med värmepumpsteknik kondenserar de fukt som leds till en tömbar vattenbehållare, alternativt bort via avloppet. Därför behöver kondenstumlare inte kopplas till någon ventilation.

Förutom kondenstumlare finns även frånluftstumlare, som ansluts till ett frånluftsuttag i väggen. På så sätt leder den här typen av torkumlare effektivt ut fukt och värme via ventilationssystemet, om ett sådant finns i ditt hus.

Fundera ett varv på vilken lösning som fungerar hos dig, så kan du snart torka dina kläder både snabbt och skonsamt.

Upptäck mer från Electrolux

 • Inbyggd torktumlare i stort badrum
  Torktumlare

  Upplev torkresultat som aldrig förr med våra torktumlare.

 • En man håller i en jacka som har maskintvättats
  Tvättmaskiner

  Upplev tvättresultat som aldrig förr med våra tvättmaskiner.

 • Jackor på galgar
  Tvätt och tork

  Vårda dina kläder med tvättmaskiner, torktumlare och andra klädvårdsprodukter.

Vårt sortiment

Utforska vårt utbud för att hitta den torktumlare som passar bäst hemma hos dig.

 • CycloneCare with 3DSense Technology
 • DelicateCare
 • GentleCare
 • SensiCare
 • DelicateCare
 • GentleCare
 • SensiCare

Utrymme och placering

Det första du behöver göra när du ska välja en torktumlare är att kontrollera att du har plats för den.

Bredd: 60 cm - en standardtorktumlare passar i ditt utrymme.
Alternativt, om du har en frontmatad standardmaskin, så kan du ställa en vanlig torktumlare ovanpå.

Tips: Börjar du få ont om plats? Överväg att köpa en 2-i-1 kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Energieffektiv torktumlare

Electrolux erbjuder ett brett utbud av torktumlare från B-klass till A+++-klass. (A+++ är den mest energieffektiva och den som drar ner energikostnaderna mest). Electrolux sofistikerade värmepumpsteknik gör att du kan spara upp till 40 % energi jämfört med standardkondensatorer, vilket gör den till en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning.

Torka smartare med SensiCare som anpassar cykeln till mängden tvätt och på så vis garanterar låg energiförbrukning. Det är skonsammare mot trumman och fläkten, så att din torktumlare kan hålla längre. Du får kortare torktider och bättre resultat.

Olika typer av torktumlare

På marknaden finns idag två olika sorters torktumlare: kondenstumlare och frånluftstumlare.

Under kategorin kondenstumlare hittar du värmepumpstumlare. Dessa maskiner är lätta att installera och ansluts direkt till vanliga eluttag. Med värmepumpsteknik kondenserar de fukt som leds till en tömbar vattenbehållare, alternativt bort via avloppet. Därför behöver kondenstumlare inte kopplas till någon ventilation.

Förutom kondenstumlare finns även frånluftstumlare, som ansluts till ett frånluftsuttag i väggen. På så sätt leder den här typen av torkumlare effektivt ut fukt och värme via ventilationssystemet, om ett sådant finns i ditt hus.

Fundera ett varv på vilken lösning som fungerar hos dig, så kan du snart torka dina kläder både snabbt och skonsamt.

Torktumlarens kapacitet

När du funderar kring kapacitet för din torktumlare så gäller det ofta hur många kilo tvätt du vill kunna torka. Men det finns mer att tänka på:

Hushållets storlek: Stora familjer behöver mer kapacitet än ett singelhushåll.
Vanor: Hur många gånger i veckan brukar du torktumla?
Typ och storlek på det du torkar: Torkar du ofta större saker som t.ex. sängkläder, täcken och gardiner så kräver det en lite större trumma för bästa resultat. Vi har torktumlare med kapacitet för 7 - 9 kg för att passa olika behov.

Oavsett tvättmängd använder vårt SensiCare System avancerade fukt- och temperatursensorer för att justera torktiden.

Tips: Fylll inte torktumlaren för mycket. Om du lämnar plats för dina kläder att "andas" torkar de snabbare.

Torkning av ömtåliga plagg

Våra mest avancerade torktumlare tar hand om 93% av alla tygtyper och har specialprogram för bland annat ylle, silke, denim, bomull, syntet och spets.

Vi har även dessa program för att hantera dina plagg på bästa sätt:

 • Mörkblå ömtåliga plagg
  Ömtåliga plagg

  Vårt ylleprogram gör att dina plagg inte krymper och kan jämföras med att torka dem på plan yta. Det är så effektivt att Woolmark har certifierat flera av våra Electrolux torktumlare.

  Du kan även torka silke i våra torktumlare och få lika bra resultat som vid lufttorkning.

 • Vattendroppar på mörkblått tyg
  Ytterkläder

  Bevara din favoritjacka som ny säsong efter säsong. Använd vårt utomhusprogram så bevaras dina kläders vattenavvisande förmåga ännu bättre än vid lufttorkning.

 • Blå dunjacka
  Dunkläder

  Använd detta program för att skydda utseendet på dina dunjackor och bevara deras värmeisolering upp till 30% bättre än vid lufttorkning.

 • Täcke i korg
  Täcken

  Täcken kan vara svåra att torka. Det är därför vi har utformat ett program för att hantera större textilier, som täcken och lakan.

Matchande torktumlare och tvättmaskin

Om du vill matcha din torktumlare med en tvättmaskin är våra Electrolux modeller som gjorda för det. Du kan stapla dem, eller installera dem sida vid sida och optimera ditt tvättutrymme precis som det passar dig.


Två maskiner

Torktumlare med sensor

Alla Electrolux torktumlare i våra 600, 700, 800 och 900-serier har SensiCare-teknik. Avancerade fukt- och temperaturmätare ser till att programmet avslutas så fort tyget är torrt. SensiCare sparar tid och energi och skyddar dina plagg mot övertorkning. Electrolux 3DSense-teknik finns för utvalda 900-modeller. Den unika sensorn känner av fukt, inte bara på ytan utan även inuti kläderna. Känsliga material som ull, silke och dun behandlas även dom med precision och omsorg.

Smart torktumlare

Anslut din torktumlare till vår app My Electrolux Care för ett smartare sätt att ta hand om din tvätt. Med appen får du anpassade tvättråd och kan styra torktumlaren direkt i din smartphone.

Spara utrymme och tid

Torkning på tvättlina kräver mer utrymme än i torktumlare och resulterar i skrynkliga tyger, vilket i sin tur innebär mer strykning. Electrolux torktumlare är ett mycket snabbare och enklare alternativ. I stället för att ägna värdefull tid åt att hänga upp och ta ner din tvätt, kommer du kunna njuta av 365 problemfria torkdagar om året.

Certifieringar

Woolmark-certifiering är en märkning som visar att Electrolux torktumlare är godkända av företaget Woolmark och att de är skonsamma nog att torka dina ylleplagg.