KÖPGUIDER

Hitta den perfekta torktumlaren för dig

Vårt utbud

Ta dig en titt på vårt utbud för att hitta den produkt som bäst passar ditt hem.

  • SensiCare
  • GentleCare
  • DelicateCare
  • CycloneCare
  • SensiCare
  • GentleCare
  • DelicateCare

Att tänka på

Nedan hittar du en översikt över saker att tänka på när du köper en ny torktumlare.
Ta en titt i handboken för fullständig information om en produkt

Utrymme och placering

Oavsett om du vill ha din tumlare fristående eller inbyggd i ett skåp för att den ska smälta in i grovköket så måste du mäta upp utrymmet för att se till att maskinen får plats.

Tips: Om du har ont om plats är det värt att överväga en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Kapacitet

Hur många gånger i veckan brukar du köra torktumlaren?

Mindre än 4 ggr/v – då räcker en 4–6 kg-torktumlare.

4–6 ggr/v –en maskin med en kapacitet på 7 kg underlättar vardagen och du kan torka större plagg.

Mer än 6 ggr/v – välj en torktumlare med en kapacitet på 8+ kg. Du sparar tid/kan köra större volymer.

Proffstips: Undvik att överfylla torktumlaren, utan lämna på plats så att plaggen luftas bättre och torkar snabbare. Om du är osäker bör du välja en torktumlare med större kapacitet än du tror dig behöva.

Material

Ta väl hand om de ömtåliga materialen så håller dina favoritplagg längre.

Ömtåliga plagg – välj en torktumlare från 800-serie med DelicateCare så att du kan torktumla jeans och även andra ömtåliga material utan att vara det minsta orolig.

Ylle – välj en Woolmark-certifierad torktumlare.

Effektivitet

Torktumlares energieffektivitet rankas på en skala från A till G (A = de mest energisnåla). Ju effektivare den är, desto mer pengar och energi sparar du genom årens lopp. Det är också bra för miljön tack vare den lägre energiförbrukningen.

Välj maskin

Electrolux har den perfekta torktumlaren för dig. Allt från maskiner med rymlig trumma för storhushåll till avancerade maskiner med internetuppkoppling. 


Unik torkning för din garderob

CycloneCare med 3DSense-teknik tar hand om din garderob med utomordentlig omsorg. Nu kan du torka dina sidenskjortor, mysiga ylletröjor och tjocka jackor utan problem. Den unika torktumlingen tar försiktigt hand om alla dina ömtåliga tyger gång efter gång.

PerfectCare 900 CycloneCare med 3DSense-teknik

PerfectCare 900 CycloneCare med 3DSense-teknik

  • 3DSense-teknik skannar djupt in i tygerna för jämnt torkningsresultat
  • Särskilda program för lakan och blandad tvätt justerar torktumlingen efter vad som finns i trumman
  • GentleCare-systemet torkar kläderna vid nästan halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare

CycloneCare med 3DSense-teknik

Det spiralformade luftflödet innebär att den mjukaste ullen och det finaste sidentyget hanteras noggrant. Den unika sensorn garanterar värme och att formen bevaras även i de tjockaste dunjackorna.

Upplev ett torkresultat som aldrig tidigare med PerfectCare 900 torktumlare. 

Upptäck produkten

Skyddar värmen, bevarar formen*

*Bibehåller dunjackans form och värmeisolering upp till 30 % bättre än lufttorkning

blåa dunjackor

DelicateCare - Din stil bevaras

Vårt DelicateCare-system justerar temperaturen och rörelsen så att plagget behandlas på rätt sätt. Oavsett om det är ömtåliga plagg, ylletröjor eller särskilda ytterplagg - kvaliteten på dina kläder bevaras.

Utforska sortimentet

Krymper inte och förlorar inte formen

Nu vågar du torka din finaste ylletröja i maskinen. Vårt DelicateCare-system justerar trumrörelserna så att ylletröjorna inte centrifugeras eller vrids för att undvika att de krymper. Detta ger enastående torkresultat utan att plaggen krymper eller förlorar formen, vilket kan jämföras med plantorkning.

Den vattenavvisande effekten bibehålls och återställs

Med vårt DelicateCare-system bibehålls och återställs den vattenavvisande effekten på dina ytterplagg till och med bättre än vid naturlig torkning. DelicateCare justerar temperaturen för att skydda materialen i ytterplaggen och ser till att de får den exakta mängden värme.

Sidenplaggen behåller formen*

Med vårt eget program kan du torktumla kläder av 100% siden med totalt förtroende. Den är lika mild som naturlig torkning, plus att silkesmaterialet behåller sin form och kommer ut med ännu färre veck än vid naturlig lufttorkning.

* Lika bra som naturlig lufttorkning.


GentleCare, Den svala nyheten, bevarad längre

Vårt GentleCare-system torkar kläderna vid halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare, vilket gör att de aldrig behöver utsättas för onödig värme. Behåller strukturen på plaggen längre och minskar både energiförbrukning och torkningstid.

kläder och tvättmaskiner

Effektivt filtersystem

Ett filter för enkel rengöring innebär att luften cirkulerar effektivt, vilket säkerställer konsekvent låg energianvändning när du torkar.


SensiCare, torktumla utan problem, varje dag

Vårt SensiCare-system mäter fuktigheten i varje tvätt och justerar torktiden därefter så att dina kläder inte behöver utsättas för onödig värme. Detta sparar både tid och energi utan att kompromissa. Enkel klädvård.

SensiCare System

SensiCare-systemet identifierar varje tvätt med speciella sensorer och justerar torkningstiden därefter. Därför utsätts inte ens den minsta tvättmängden för alltför mycket värme. Du kan spara tid och energi samtidigt som du ger kläderna den omsorg de behöver - oavsett om det är en veckas tvätt eller den enda blusen du helt enkelt måste bära nu.

Helt vändbar lucka

Torktumlarens lucka kan justeras för att kunna öppnas i fyra olika positioner. Så att du kan säkerställa bästa möjliga passform med din tvättmaskin, oavsett om hushållsapparaterna är staplade eller placerade sida vid sida. Inga besvärliga vinklar. Inga luckor som går ihop. Bara intelligent design som fungerar för dig.

Stapla maskinerna på varandra

Få ut så mycket som möjligt av ditt utrymme med vårt staplingspaket. Stapla torktumlaren ovanpå tvättmaskinen utan ytterligare fastsättning. En inbyggd hylla på skenor gör det enklare att stoppa in och ta ur tvätten.

Köp nu