KÖPGUIDER

Hitta den perfekta tvättmaskinen för dig

Vårt utbud

Ta dig en titt på vårt utbud för att hitta den produkt som bäst passar ditt hem.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare
  • ColorCare
  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

Att tänka på

Nedan hittar du en översikt över saker att tänka på när du köper en ny torktumlare.
Ta en titt i handboken för fullständig information om en produkt

Inbyggd tvättmaskin

Utrymme och placering

Oavsett om du väljer en fristående tvättmaskin eller en som är inbyggd i ett skåp för att smälta in i köket eller tvättstugan, måste du mäta upp utrymmet för att se till att maskinen får plats.

60–48 cm djup – perfekt för en frontmatad tvättmaskin.
48–34 cm djup – en smal frontmatad tvättmaskin passar i det här utrymmet.
45–40 cm djup – överväg en toppmatad tvättmaskin.

Proffstips: Om du har ont om plats i tvättstugan eller grovköket är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare ett smart och praktiskt alternativ.

Ett plagg som ska tvättas ovanför maskin

Kapacitet

Går tvättmaskinen i princip dygnet runt eller använder du den sällan? Tänk på hur många gånger i veckan du tvättar när du väljer en ny maskin.

Mindre än 4 ggr/vecka – en tvättmaskin med en kapacitet på 5–6 kg räcker om du inte tvättar större plagg ofta.
4–6 ggr/vecka – en 7 kg-maskin är perfekt.
Mer än 6 ggr/vecka – minska antalet tvättar via en maskin med stor kapacitet (8+ kg).

Maskin i trägarderob

Tidsbesparande och praktiskt

Är du morgonpigg eller en nattuggla? Välj en maskin med tidsfördröjning så att du kan ställa in programmet så att det startar när det passar dig, t.ex. sent på kvällen eller tidigt på morgonen när eltaxan är lägre.

Fjärrstyr tvättmaskinen!

Det har aldrig varit enklare att fjärrstyra tvättmaskinen via din smarttelefon! Se bara till att du väljer en tvättmaskin med internetuppkoppling.

Ett barn & pappa

Torkning

Vad bör man tänka på när man ska torka tvätt? Faktum är att du bör börja med tvättmaskinen! Välj en maskin med snabb centrifugcykel. Ju mer vatten som avlägsnas under tvättprogrammet, desto kortare blir torktiden.

Proffstips: Glöm inte att ställa in en långsammare centrifugcykel för ömtåliga plagg och material eftersom de håller formen bättre då. Våra tvättmaskiner med UltraCare-teknologi skyddar alla fibrer på djupet.

Maskiner

Välj maskin

Electrolux har allt från maskiner med rymlig trumma för storhushåll till avancerade apparater med internetuppkoppling och kompakta, utrymmesbesparande maskiner. Kort sagt, du hittar garanterat en maskin som motsvarar dina behov.


ColourCare - För alltid starka färger

Vårt ColourCare-system renar vattnet så att tvättmedlet kan fungera på bästa sätt, även vid låga temperaturer. En skonsam men grundlig rengöring gör att färgerna på dina plagg bibehålls tvätt efter tvätt.

Färgerna bleknar aldrig

Allt hänger på vattnet. Ett unikt filtreringssystem tar bort skadliga mineraler och föroreningar och ger en skonsam men grundlig tvätt. Resultatet nedan är från ett färgbeständighetstest som utförts på polyester som tvättats 50 gånger i 30 grader. Med ColourCare bleknar inte färgerna utan svart förblir svart och inte grått - tvätt efter tvätt.

Färger älskar salt

Utan att komma i kontakt med dina kläder aktiverar saltet ett jonbytarfilter som mjukar upp vattnet och tar bort hårda mineraler och föroreningar. Därför behåller färgerna sin intensitet tvätt efter tvätt och svart blir inte grått.

Köp nu

UltraCare - Textiliernas struktur bevaras längre

Vårt UltraCare-system förblandar tvättmedlet och ger en snabb och grundlig rengöring. Detta gör att tvättmedlet kommer åt och skyddar varenda tråd i tyget samt gör så att mjukheten och formen bibehålls längre.

Tygerna håller sig mjuka. Tvätt efter tvätt.

Tvättmedel och mjukmedel förblandas och reagerar med vatten, innan blandningen tar sig in i trumman. Detta garanterar att hela ditt plagg nås och rengörs eftersom icke upplöst tvättmedel leder till mindre effektiv rengöring. Faktum är att UltraCare System fördelar mjukmedlet jämnt och är två gånger effektivare än en traditionell tvättmaskin.

UltraWash-programmet - enastående tvätt

På endast 59 minuter vid 30 °C, tar UltraWash-programmet hand om din tvätt på ett enastående sätt som behåller plaggens fräschhet längre.


SteamCare - Håll dig skarp

Vårt SteamCare System ger dig professionella resultat hemma. Avsluta varje tvätt med ånga för att minska skrynklor med en tredjedel och få mjukare plagg utan värme från normal strykning. Eller använd SteamCare för att fräscha upp ett plagg och undvika onödig tvättning.

Minskar skrynklor med en tredjedel

Om man tillför ånga under tvättens slutfas innebär det att fibrerna blir mjukare och att skrynklorna minskar med en tredjedel jämfört med en maskin utan SteamCare. Nu kan du tvätta och tillföra ånga i samma program och kläderna behåller formen och strukturen längre samt behöver inte strykas.

Tvätta inte för mycket - fräscha upp dina kläder på bara 15 minuter

Njut av känslan av ”nytvättade” kläder utan att behöva tvätta dem efter varje användning. Electrolux FreshScent är världens första system som fräschar upp plaggen med ånga och dofter istället för med tvättmedel. Ånga och våra speciellt framtagna dofter gör dina kläder mjuka och ger en behaglig doft.

Köp nu

SensiCare - Dina kläder tvättas med omsorg

Vårt SensiCare System säkerställer att det blir rätt tid, energi- och vattenförbrukning för din tvätt. Det förhindrar plaggen från att tvättas för länge, vilket gör att de behåller formen och känslan längre.

Kläderna känns som nya mycket längre

Enligt ett test som gjordes av Ritex 2015 (test nr.15CR00099) med SensiCare, bevaras tygerna som nya under dubbelt så lång tid. Sensorerna justerar automatiskt programinställningen efter mängden tvätt inom den första minuten för att minska tiden, energi- och vattenförbrukningen. Detta innebär mindre slitage, inte bara för dina kläder utan också för miljön.

Jämförelse tyg efter tvätt

Program för jeans

Utseendet och känslan av din klassiska jeans bevarar dem som nya längre under varje tvättcykel, tack vare vårt mjuka tvättmaskinprogram.