KÖPGUIDER

Hitta den perfekta tvättmaskinen för dig

Bevara dina färgstarka kläder med ColourCare

Vårt ColourCare-system renar vattnet så att tvättmedlet kan verka på ett effektivt sätt, även vid låga temperaturer. En skonsam men grundlig rengöring gör att färgerna på dina plagg bibehålls tvätt efter tvätt.

Färgerna bleknar inte*

*Färgbeständighets-testat på rött och svart polyestertyg efter 50 rengöringscykler i 30 grader.

Färger älskar salt

Utan att komma i kontakt med dina kläder aktiverar saltet ett jonbytarfilter som mjukar upp vattnet och tar bort hårda mineraler och föroreningar. Därför behåller färgerna sin intensitet tvätt efter tvätt och svart blir inte grått.

PerfectCare 900

Upptäck våra PerfectCare-tvättmaskiner från 900-Serien med ColourCare-system.

Energieffektivitet, tid och skötsel ‒ perfekt balanserat i UltraWash-programmet

Vårt UltraWash-program är den perfekta balansen vad gäller skötsel och energieffektivitet för din blandade tvätt ‒ i ett 59-minuters program. Effektiv tvätt vid låg temperatur skyddar dina kläder. Genom att tvätta vid 30°C sparar du 30% energi jämfört med ett 40°C bomullsprogram. Snäll mot dina kläder, snäll mot miljön.

Ren effektivitet vid 30°C, sparar 30% energi*

*UltraWash-programmet låter dig tvätta rent redan vid 30°C och spara mer än 30% energi jämfört med ett 40°C bomullsprogram.

Använd kläderna längre med UltraCare

Använd dina kläder längre med vårt UltraCare-system. Tvättmedlet och sköljmedlet förblandas i vattnet innan de når trumman, så att det fördelas jämt i maskinen. Detta innebär att det verkar snabbt, vilket i sin tur skyddar klädfibrerna.

 • EWF9000W3
 • Vårt UltraWash-program är den perfekta balansen vad gäller skötsel och energieffektivitet för din blandade tvätt ‒ i ett 59-minuters program.
 • EW8F8669Q8
 • Vår avancerade PerfectCare 800 tvättmaskin med UltraCare System, ångfunktion och 9 kg tvättkapacitet.

PerfectCare 800

Upptäck våra PerfectCare-tvättmaskiner från 800-Serien med UltraCare-system.

Ger dig en skarp look - på en gång

Vårt SteamCare-system ger dig professionella resultat i ditt eget hem. Du kan avsluta varje tvättcykel med ånga för att minska antalet skrynklor. Det innebär att du inte behöver utsätta plaggen för strykjärnets höga värme lika ofta. Du kan också använda vårt FreshScent-ångprogram för att fräscha upp ett plagg och därmed undvika onödig tvättning.

33% färre skrynklor*

*Jämfört slutresultatet med samma tvättmaskin utan SteamCare-systemet.

PerfectCare 700

Upptäck våra PerfectCare-tvättmaskiner från 700-Serien med SteamCare-system.

Med SensiCare tvättas dina kläder med omsorg

Vårt SensiCare-system säkerställer att rätt tid, energi- och vattenförbrukning går åt för din tvätt. Det förhindrar plaggen från att tvättas för länge, vilket gör att de behåller formen och känslan längre.

Tyger ser nya ut dubbelt så länge*

*Färgbeständighetstest utfört av Ritex. Test nr 15CR00099 i december 2015.

Sensorer justerar automatiskt tvättcykel-inställningarna efter tvättmängden inom de första minutrarna för att minska den tid, energi och det vatten som används. Detta innebär mindre slitage på kläderna men även på miljön.

PerfectCare 600

Upptäck våra PerfectCare-tvättmaskiner från 600-Serien med SensiCare-system.

Upptäck mer från Electrolux

 • En man håller i en jacka som har maskintvättats
  Tvättmaskiner

  Upplev tvättresultat som aldrig förr med våra tvättmaskiner.

 • Inbyggd torktumlare i stort badrum
  Torktumlare

  Upplev torkresultat som aldrig förr med våra torktumlare.

 • Jackor på galgar
  Tvätt och tork

  Vårda dina kläder med tvättmaskiner, torktumlare och andra klädvårdsprodukter.

Vårt sortiment

Utforska vårt utbud för att hitta den tvättmaskin som passar bäst hemma hos dig.

 • SensiCare
 • SteamCare
 • UltraCare
 • ColorCare
 • SensiCare
 • SteamCare
 • UltraCare

Utrymme och placering

Vare sig du vill ha en fristående tvättmaskin eller en som är integrerad (inbyggd), är det första steget att se till att den får plats. Du kan börja med att kontrollera hur mycket plats du har:

Bredd: 48 - 60 cm - vi rekommenderar en frontmatad tvättmaskin.
Bredd: 40 - 45 cm - överväg en toppmatad tvättmaskin.
Djup: 38 - 45 cm - en smal, djup, frontmatad tvättmaskin passar i detta utrymme.

Tips: Om du har en liten tvättstuga, överväg att köpa en 2-i-1-maskin, en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Ett annat sätt att spara utrymme är att ställa torktumlaren ovanpå tvättmaskinen.

Tvättmaskinens kapacitet

När du ska bestämma dig för vilken kapacitet din tvättmaskin behöver, är det bra att tänka på några saker:


Storleken på hushållet: Stora familjer behöver mer kapacitet än ett singelhushåll.
Vanor: Hur många gånger i veckan brukar du tvätta?
Typ och storlek på tvättobjekt: Tvättar du ofta större saker som sängkläder, täcken och gardiner så kräver det en lite större trumma för bästa resultat.

Alla Electrolux tvättmaskiner är utrustade med SensiCare-teknik. SensiCare använder viktsensorer för att justera vatten- och energiförbrukningen efter mängden tvätt. Du sparar både tid och pengar och garanteras samtidigt att dina kläder inte tvättas onödigt länge.

Energieffektiv tvättmaskin

Varje Electrolux tvättmaskin är utformad för att rengöra dina kläder och ta hand om dem på bästa sätt samtidigt som de använder så lite vatten och energi som möjligt. Energiklassen för Electrolux tvättmaskiner varierar från A till G. Det innebär att den högsta energiklassen för Electrolux tvättmaskiner är A.

Tips! Särskilda funktioner bidrar till lägre energiförbrukning. Bland annat invertermotorer, ECO optionsteknik och SensiCare-teknik.

Tyst och snabb

Ytterligare två saker att tänka på när du väljer tvättmaskin.

Tysta driftscykler

Electrolux tvättmaskiner har en ljudnivå på endast 47 decibel. Så att du kan tvätta när du vill, utan att störas av maskinens ljud.

Snabbprogram

För upp till 3 kg tvätt kan du använda snabbprogrammet som endast tar 20 minuter. När du har mer att tvätta kan du i stället välja UltraWash-programmet. Det finns på utvalda maskiner och gör kläderna rena på bara 59 minuter. Perfekt för sena kvällstvättar eller för kläder som bara är lätt smutsiga. Den nya MixCare-programmet som tar 49 minuter är också ett bra alternativ om du har bråttom. 

Smart tvättmaskin

Anslut din tvättmaskin till vår app My Electrolux Care för ett smartare sätt att ta hand om din tvätt. Öppna bara appen i din smartphone och välj temperatur, tygtyp och färg - så skräddarsyr den ett program åt dig.

Matchande tvättmaskin och torktumlare

Om du vill matcha din tvättmaskin med en torktumlare är våra produkter som gjorda för det. Du kan stapla dem, eller installera dem sida vid sida och optimera ditt tvättutrymme precis som det passar dig.


Två matchande tvättmaskiner

Tvättmaskin med ånga

Ånga är ett bra val om du vill undvika skrynkliga kläder och strykning. Electrolux SteamCare® Technology tvättmaskiner med PlusSteam lägger till ånga i slutet av tvättcykeln och gör så att skrynkligheten minskas med upp till en tredjedel. Du kan även använda ett separat ångprogram som ett snabbt och enkelt sätt att fräscha upp skrynkliga kläder.

Certifieringar

Woolmark-certifiering är en stämpel som visar att Electrolux tvättmaskiner är godkända av företaget Woolmark och att de är skonsamma nog att torka ylle.

Electrolux tvättmaskiner 800-serien är certifierade av Ariel och Lenor. Det innebär att de erbjuder optimal rengöring och fördelning av tvättmedel och mjukmedel, för att på bästa sätt tvätta alla dina älskade plagg. Varje tråd får precis rätt behandling och dina kläder känns som nya ännu längre.