Köpguider

Hitta den perfekta tvättmaskinen för dig

Inbyggd tvättmaskin

Utrymme och placering

Oavsett om du väljer en fristående tvättmaskin eller en som är inbyggd i ett skåp för att smälta in i köket eller tvättstugan, måste du mäta upp utrymmet för att se till att maskinen får plats.

60–48 cm bredd – perfekt för en frontmatad tvättmaskin.
48–34 cm bredd – en smal frontmatad tvättmaskin passar i det här utrymmet.
45–40 cm bredd – överväg en toppmatad tvättmaskin.

Proffstips: Om du har ont om plats i tvättstugan eller grovköket är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare ett smart och praktiskt alternativ.

Skjortor som ska tvättas

Kapacitet

Går tvättmaskinen i princip dygnet runt eller använder du den sällan? Tänk på hur många gånger i veckan du tvättar när du väljer en ny maskin.

Mindre än 4 ggr/vecka – en tvättmaskin med en kapacitet på 5–6 kg räcker om du inte tvättar större plagg ofta.
4–6 ggr/vecka – en 7 kg-maskin är perfekt.
Mer än 6 ggr/vecka – minska antalet tvättar via en maskin med stor kapacitet (8+ kg).

Skjortor och en klocka

Tidsbesparande och praktiskt

Är du morgonpigg eller en nattuggla? Välj en maskin med tidsfördröjning så att du kan ställa in programmet så att det startar när det passar dig, t.ex. sent på kvällen eller tidigt på morgonen när eltaxan är lägre.

Fjärrstyr tvättmaskinen!

Det har aldrig varit enklare att fjärrstyra tvättmaskinen via din smarttelefon! Se bara till att du väljer en tvättmaskin med internetuppkoppling.

Blå kläder

Torkning

Vad bör man tänka på när man ska torka tvätt? Faktum är att du bör börja med tvättmaskinen! Välj en maskin med snabb centrifugcykel. Ju mer vatten som avlägsnas under tvättprogrammet, desto kortare blir torktiden.

Proffstips: Glöm inte att ställa in en långsammare centrifugcykel för ömtåliga plagg och material eftersom de håller formen bättre då. Våra tvättmaskiner med ÖKOmix-teknologi skyddar alla fibrer på djupet.

Tvättmaskiner

Välj maskin

Electrolux har allt från maskiner med rymlig trumma för storhushåll till avancerade apparater med internetuppkoppling och kompakta, utrymmesbesparande maskiner. Kort sagt, du hittar garanterat en maskin som motsvarar dina behov.