Köpguider

Hitta den perfekta tvättmaskinen för dig

PerfectCare-serien

Uppgradera inte din garderob, uppgradera hur du tar hand om kläderna. Kläder som man tar hand om väl varar längre. Våra PerfectCare-tvättmaskiner gör mer än bara tvättar - de bevarar och vårdar också din stil.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

UltraCare - Textiliernas struktur bevaras längre

Vårt UltraCare-system förblandar tvättmedlet och ger en snabb och grundlig rengöring. Detta gör att tvättmedlet kommer åt och skyddar varenda tråd i tyget samt gör så att mjukheten och formen bibehålls längre.

Tygerna håller sig mjuka. Tvätt efter tvätt

Tvättmedel som inte löser sig leder till mindre effektiv rengöring, medan ojämn fördelning av mjukmedlet gör att dina kläder kan kännas sträva. PerfectCare tvättmaskiner med UltraCare förblandar och aktiverar tvätt- och mjukmedlen med vatten innan de kommer in i trumman. Detta garanterar en jämn fördelning så att varje tråd i materialet blir ren, fräsch och mjuk.

SteamCare - Håll dig skarp

Vårt SteamCare System ger dig professionella resultat hemma. Avsluta varje tvätt med ånga för att minska skrynklor med en tredjedel och få mjukare plagg utan värme från normal strykning. Eller använd SteamCare för att fräscha upp ett plagg och undvika onödig tvättning.

Minskar skrynklor med en tredjedel

Om man tillför ånga under tvättens slutfas innebär det att fibrerna blir mjukare och att skrynklorna minskar med en tredjedel jämfört med en maskin utan SteamCare. Nu kan du tvätta och tillföra ånga i samma program och kläderna behåller formen och strukturen längre samt behöver inte strykas.

SensiCare - Dina kläder tvättas med omsorg

Vårt SensiCare System säkerställer att det blir rätt tid, energi- och vattenförbrukning för din tvätt. Det förhindrar plaggen från att tvättas för länge, vilket gör att de behåller formen och känslan längre.

Kläderna känns som nya mycket längre

Enligt ett test som gjordes av Ritex 2015 (test nr.15CR00099) med SensiCare, bevaras tygerna som nya under dubbelt så lång tid. Sensorerna justerar automatiskt programinställningen efter mängden tvätt inom den första minuten för att minska tiden, energi- och vattenförbrukningen. Detta innebär mindre slitage, inte bara för dina kläder utan också för miljön.

  • SensiCare
  • SteamCare
  • SensiCare
  • SteamCare
  • UltraCare

Inbyggd tvättmaskin

Utrymme och placering

Oavsett om du väljer en fristående tvättmaskin eller en som är inbyggd i ett skåp för att smälta in i köket eller tvättstugan, måste du mäta upp utrymmet för att se till att maskinen får plats.

60–48 cm djup – perfekt för en frontmatad tvättmaskin.
48–34 cm djup – en smal frontmatad tvättmaskin passar i det här utrymmet.
45–40 cm djup – överväg en toppmatad tvättmaskin.

Proffstips: Om du har ont om plats i tvättstugan eller grovköket är en kombinerad tvättmaskin och torktumlare ett smart och praktiskt alternativ.

Skjortor som ska tvättas

Kapacitet

Går tvättmaskinen i princip dygnet runt eller använder du den sällan? Tänk på hur många gånger i veckan du tvättar när du väljer en ny maskin.

Mindre än 4 ggr/vecka – en tvättmaskin med en kapacitet på 5–6 kg räcker om du inte tvättar större plagg ofta.
4–6 ggr/vecka – en 7 kg-maskin är perfekt.
Mer än 6 ggr/vecka – minska antalet tvättar via en maskin med stor kapacitet (8+ kg).

Skjortor och en klocka

Tidsbesparande och praktiskt

Är du morgonpigg eller en nattuggla? Välj en maskin med tidsfördröjning så att du kan ställa in programmet så att det startar när det passar dig, t.ex. sent på kvällen eller tidigt på morgonen när eltaxan är lägre.

Fjärrstyr tvättmaskinen!

Det har aldrig varit enklare att fjärrstyra tvättmaskinen via din smarttelefon! Se bara till att du väljer en tvättmaskin med internetuppkoppling.

Blå kläder

Torkning

Vad bör man tänka på när man ska torka tvätt? Faktum är att du bör börja med tvättmaskinen! Välj en maskin med snabb centrifugcykel. Ju mer vatten som avlägsnas under tvättprogrammet, desto kortare blir torktiden.

Proffstips: Glöm inte att ställa in en långsammare centrifugcykel för ömtåliga plagg och material eftersom de håller formen bättre då. Våra tvättmaskiner med UltraCare-teknologi skyddar alla fibrer på djupet.

Tvättmaskiner

Välj maskin

Electrolux har allt från maskiner med rymlig trumma för storhushåll till avancerade apparater med internetuppkoppling och kompakta, utrymmesbesparande maskiner. Kort sagt, du hittar garanterat en maskin som motsvarar dina behov.