KÖPGUIDER

Hitta den perfekta spisen för dig

Utrymme och konfiguration

Välj spis med hänsyn till det utrymme du har och det utförande som du söker.

60cm bred – fristående spisar gör det möjligt att kombinera olika typer av hällar och ugnar, vilket ger dig stor flexibilitet.
100cm bred – stora köksspisar med enastående kapacitet. Tack vare den extra bredden har hällen sex kokzoner istället för fyra.

Proffstips: När du ska välja häll och ugn föreslår vi att du tar en titt på våra köpguider för hällar och ugnar så att du hittar de som passar absolut bäst för dig.

Värmekälla

Välj spis efter vilken energikälla du har, el eller gas, men du kan också välja en kombimodell! Det ger dig extra flexibilitet och du kan dra nytta av de specifika fördelarna med båda typerna.

Gasspisar ger omedelbar och exakt kontroll över värmen och är det givna valet om du behöver kraftfull värme för wokning och liknande.

Elspisar är lätta att göra rena och är utrustade med en rad olika smarta funktioner. Eldrivna ugnar har en jämn värmefördelning, vilket gör att de passar perfekt för bakning.

Spisar med två energikällor kombinerar de specifika fördelarna med el respektive gas.

Kapacitet

Om du ofta lagar mat för en stor familj eller många vänner behöver du en spis med stor kapacitet. Ugnsvolymen mäts i liter.

70+ l – perfekt för större hushåll.
40–70 l – lämpar sig bäst för hushåll på tre till fyra personer.

De flesta av Electrolux spisar har en dubbel ugn så att man kan ugnssteka eller grilla medan grytorna står och puttrar på spisen. När man jämför olika spisar med dubbel ugn brukar man utgå från det större ugnsutrymmet av de två.

Proffstips: Ett smart sätt att öka kapaciteten är att välja en spis med en ugn som har extra gallerplan.

Energi

Spara pengar och värna om miljön. Energieffektivitetsmärkningen utvärderas enligt en skala som går från A+++ (den energisnålaste) till G (lägst energieffektivitet). Du bör välja en spis med en energieffektivitetsmärkning på A eller bättre.

Välj produkt

Oavsett om du brukar laga veritabla galamiddagar eller främst håller dig till enkla och okomplicerade rätter är en sak säker: Electrolux har rätt spis för dig.