Youreko - Verktyg för energibesparingar

Energibesparingar

Verktyget visar hur mycket en produkt kommer att spara i energikostnader jämfört med den minst effektiva jämförbara modellen på marknaden.

Betyg

Varje produkt klassificeras med en brons-, silver- eller guldmedalj baserat på deras energibesparingar.

Rekommendationer

Rekommendationer ges baserat på energibesparingar som har en tydlig ekonomisk fördel, till exempel kan en alternativ produkt vara 200 kronor dyrare men kostar 1700 kronor mindre att bruka, vilket ger dig 1500 kronor mer i fickan.

Vanliga frågor

Hur ofta laddas produkter från marknaden?

Produkterna laddas dagligen och nya produkter läggs vanligtvis till i databasen efter 1–2 dagar.

Hur kan jag se de faktiska energikostnaderna för en produkt?

När du öppnar verktyget för första gången ser du utbudet av energibesparingar under hela livslängden. Om du vill se energikostnaderna kan du helt enkelt klicka på knappen "Visa energikostnader".

Varför används den minst effektiva produkten för jämförelse?

Vi använder den minst effektiva produkten av två skäl. För det första är de billigaste produkterna i allmänhet de minst effektiva och eftersom många av oss tenderar att köpa billigt för att spara pengar, representerar detta ett bra riktmärke för jämförelse.

För det andra är ett av de bästa sätten att förstå hur energieffektiv en produkt är jämfört med andra att se var den sitter i sortimentet för alla produkter på marknaden. Genom att jämföra med den minst effektiva modellen kan du se hur brett utbudet av energikostnader är för olika produkter och var en viss produkt sitter i sortimentet.

Hur beräknas energibesparingen?

Energikostnad för den minst effektiva modellen - energikostnad för den valda modellen.

Fler frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Om du har ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!