Våra mest energieffektiva vitvaror för köket

Här hittar du våra energisnålaste vitvaror till köket - Allt från energisnål diskmaskin till ugn eller spishäll.

Smartare energibesparing i ditt kök

Vitvaror som kylskåp, ugnar och diskmaskiner används dagligen och står för en stor andel av energiförbrukningen under ett år. När dessa ska bytas ut är det därför viktigt att titta närmare på energimärkningen. Med våra mest energieffektiva vitvaror kan du skapa ett mer energieffektivt kök, och sträva även efter en effektivare matlagning som har mindre miljöpåverkan.

Håll utkik efter dessa märkningar

Ska du köpa en ny ugn, kyl eller diskmaskin? Då hjälper dessa märkningar dig att välja energismart.

 • Electrolux EcoLine

  Vårt EcoLine-sortiment har valts ut baserat på produkternas energieffektivitet och miljöpåverkan under deras livscykel.
  Läs mer om EcoLine

 • EU:s energimärkning

  Europeisk lagstiftning graderar produkter från mest till minst energieffektiva, baserat på deras energiförbrukning i kWh. 
  Läs mer här

 • Youreko

  Med hjälp av Youreko försäkrar du dig om att hitta den mest effektiva produkten som garanterar de största besparingarna.
  Läs mer om Youreko

   

Vanliga frågor

Hur mycket el drar en diskmaskin?

En fråga som ofta ställs är hur mycket el en diskmaskin egentligen använder. En vanlig diskmaskin drar normalt 2,5 till 3 kWh per användning, medan en energisnål diskmaskin med ECO-program brukar dra runt 0,5 till 1,3 kWh. För att välja en energisnål diskmaskin, leta efter en med klassificering A. Våra diskmaskiner kan hjälpa dig spara upp till 20% energi*. Med QuickSelect-displayens slider kan du enkelt välja programtid, och Ecometern guidar dig till det mest energieffektiva programmet för att spara både energi och vatten.

*Baserat på ett internt test som jämför ECO-programmet med ett 90-minuters standardprogram. Testet är utfört på en diskmaskin med energiklass C.

Hur mycket el drar en ugn?

En vanlig ugn använder vanligtvis mellan 2,5 till 5 kWh under en timmes användning, beroende på temperaturen och övriga inställningar. Men med en energisnål ångugn kan du faktiskt spara ännu mer energi. När du tillagar maten i en ugn med ångfunktion, även kallad ångugn, får du goda resultat samtidigt som de använder upp till 20% mindre energi*.

*Baserat på ett internt test där laxfilé tillagad med FullSteam-funktion jämfördes med traditionell tillagning utan ångfunktion vid 170º.

Hur kan jag göra matlagningen mer energieffektiv?

Det finns smarta knep för att spara pengar på elräkningen i köket. Satsa på energisnåla vitvaror med hög energimärkning. Våra utvalda EcoLine-sortiment, energimärkningar och Youreko hjälper dig att välja energieffektiva vitvaror till ditt kök. Små knep som kan göra stor skillnad i längden! Koka maten med lock på för bättre värme och mindre energiförlust. Planera veckans matlagning och laga lite extra mat för att slippa laga varje dag. Fyll diskmaskinen helt innan du startar den.

Upptäck mer från Electrolux