Våra mest energieffektiva vitvaror

Spara energi hemma

Vitvaror såsom ugnar, diskmaskiner och tvättmaskiner är oumbärliga i vardagen och utgör en betydande del av vår årliga energiförbrukning. Varje liten förändring gör stor skillnad i det stora hela. Därför utvecklar vi energieffektiva vitvaror som kan minska på energiförbrukningen, göra livet enklare och inspirera människor till en mer hållbar livsstil.

Upptäck våra energieffektiva vitvaror

 • Energieffektiva vitvaror
  Energisnåla vitvaror för köket

  Hitta energieffektiva ugnar, kylskåp och diskmaskiner

 • Energieffektiv torktumlare och tvättmaskin
  Tvätta mer energisnålt

  Hitta energieffektiva tvättmaskiner och torktumlare

 • Energieffektivt kök
  Energispartips för ditt hem

  Hitta användbara tips om hur du kan minska energin hemma

Håll utkik efter dessa märkningar

Här nedanför hittar du märkningar som hjälper dig att välja energieffektiva vitvaror och några av de viktigaste fördelarna och funktionerna i vårt sortiment.

Electrolux EcoLine

Vårt EcoLine-sortiment har valts ut baserat på produkternas energieffektivitet och miljöpåverkan under deras livscykel.
Läs mer om EcoLine

EU:s energimärkning

Europeisk lagstiftning graderar produkter från mest till minst energieffektiva, baserat på deras energiförbrukning i kWh. 
Läs mer här 

Youreko

Med hjälp av Youreko försäkrar du dig om att hitta den mest effektiva produkten som garanterar de största besparingarna.
Läs mer om Youreko

Matlagning

Spara på energikostnaderna i köket

I många hem är köket hjärtat med många vitvaror som använder mest energi. Från att hålla maten fräsch till att laga fantastiska måltider, frysa ner godsakerna, värma upp middagen och göra disken enkel - allt drivs av el. Genom att vara medvetna om hur vi använder våra vitvaror kan vi inte bara minska vår energiförbrukning utan också skapa en mer hållbar livsstil.

 • Energisnål ugn
  Ugn med ångfunktion

  Spara upp till 20% energi när du lagar mat i en ångugn*. Laga energisnål och smakrik mat på ett skonsamt och hälsosamt sätt.

 • Energisnål kyl/frys
  Kyl och frys

  Genom att vara medvetna om hur vi använder våra kylskåp och frysar kan vi inte bara minska våra energikostnader utan också minska matsvinnet.

 • Energisnål diskmaskin
  Eko-diskning med en touch

  Optimera energi- och vattenförbrukningen med Ecometern. Njut av middagen och låt diskmaskinen ta hand om röran.

Tvätt och tork

Förläng dina kläders livslängd

I våra hem står tvättrutinerna vanligtvis för 22% av den dagliga vattenförbrukningen. Genom att förlänga livslängden på dina kläder med ytterligare nio månader kan koldioxid-, avfalls- och vattenavtrycken minska med mellan 20-30%². Våra tvättmaskiner och torktumlare är utformad för att rengöra dina kläder och ta hand om dem på bästa sätt samtidigt som de använder så lite vatten och energi som möjligt.

 • Energisnål tvättmaskin
  Tvättmaskiner

  UltraWash-programmet låter dig tvätta rent redan vid 30°C och spara mer än 30% energi jämfört med ett 40°C bomullsprogram.

 • Energisnål torktumlare
  Torktumlare

  Torka kläderna vid nästan halva temperaturen jämfört med vanliga torktumlare. Behåll strukturen på plaggen längre och minska både energiförbrukningen och torkningstiden.

 • Tvättmaskin med AutoDose
  Rätt mängd tvättmedel varje gång

  Inget tvättmedel går till spillo tack vare AutoDose intelligenta dosering.

Designade med miljön i åtanke

Som en av de globala ledarna i vår bransch är vi inte bara ett företag, utan också en aktör i samhället omkring oss. Överallt där vi finns i världen inspirerar Electrolux och gör det möjligt för konsumenter att leva bättre och mer hållbara liv.

¹ Baserat på ett internt test där laxfiléer tillagade med FullSteam-funktionen jämfördes med traditionell tillagning utan ånga vid 170º.

² Läs mer på följande länk: https://www.electroluxgroup.com/en/better-living-35202#make-clothes