Få koll på din vinsamling med OENO-appen

OENO är din virtuella vinkällarchef och din personliga sommelier som utvecklats och drivs av Vintec. Med OENO kan du som är vinälskare enkelt hålla reda på vilka viner du har, var de finns i skåpen och hur man kan njuta av dem när de är som bäst. Detta kommer med expertrekommendationer kring hur du öppnar flaskan, serveringstemperaturer, dekantering och vilket glas som passar vilken dryck.

Ett smart sätt att få koll på din vinförvaring

Det som gör OENO-appen unik är att den drivs av Vivinos etikettigenkänning AI (artificiell intelligens). Du som användare behöver inte ange all information manuellt för att registrera vinet. Genom att samarbeta med Vivino, världens största databas för vin kan OENO-användare ta ett foto av flasketiketten för att identifiera och hämta information. Bland annat får du reda på druvsorter, vinregion, vingård, årgång, anteckningar/recensioner, Vivino-betyg och mer.

Få expertråd och tips

Tillsammans med ett team av internationella sommelierer har Vintec utvecklat expertrekommendationer om över 300 olika vinregioner och dess vinsorter. Appen hjälper dig att njuta av dina viner när de är som bäst tack vare rekommendationer om serveringstemperaturer, lagringspotential, när vinet är som bäst att drickas, luftning samt tips på vilket glas som passar vilken dryck.

En app för alla vinälskare

OENO by Vintec är en kostnadsfri app. Appen går att ladda ner från App Store (iOS) och Google Play (Android) i de flesta länder.

Hämta på AppStore

Hämta på PlayStore

Skapa

Du som har en vinkyl från Electrolux kan automatiskt importera modellen och konfigurationen och skapa en virtuell kopia av din vinsamling.

Skanna

Skanna vinflasketiketten med din smartphone för att automatiskt hämta all information om vinet. Det inkluderar druvsorter, årgång, betyg och mer. Skapad av Vivino.

Ta del av rekommendationer för mer än 300 olika vinregioners stilar och sorter. OENO-appen hjälper dig att njuta av dina viner när de är som bäst. Få de bästa tipsen om serveringstemperaturer, lagringspotential, luftning och vinglas mm.

Hantera

Få kontroll över vilka viner du har och exakt plats i vinkylen. Hantera din samling genom att lägga till flera flaskor, flytta omkring dem och avnjut dem när du vill.

Para ihop

Vad passar ihop? Få rekommendationer utifrån din vinsamling.

Verktyget "Vad ska du dricka?" erbjuder dig rekommendationer om vilka viner som passar till vilken mat. Ta del av information om druvsorter, länder och vinrecensioner. Det hjälper dig att snabbt hitta den bästa vinflaskan för ett speciellt tillfälle.

Köp*

Köp, fyll på och utöka din vinsamling genom vårt unika samarbete med Vivino Market. Du som användare kommer att dirigeras till Vivino Market när du vill handla.

*Funktionen är tillgänglig på Vivino marketplace

Vanliga frågor

Hur hittar/hämtar jag OENO?

OENO by Vintec är en kostnadsfri app som kan hämtas från App Store (iOS) och Google Play (Android). Appen har släppts i följande länder: Australien, Nya Zeeland, Singapore och USA.

När vi fortsätter att utveckla appen kommer nya länder att läggas till i listan.

Alla användare kan baserat på länderna ovan söka efter 'OENO by Vintec' i App Store eller Google Play och klicka sig igenom installationsprocessen.

Jag fick inget bekräftningsmejl. Vad ska jag göra?

Som en del i registreringsprocessen i appen ombeds du bekräfta att du fått ett bekräftelsemail till din e-postadress.

Om du inte får mejlet gör du följande: (1) Skicka om bekräftningsmejlet från OENO; (2) Kontrollera din skräppost.

Vissa av flaskorna känns inte igen. Vad kan jag göra?

OENO by Vintec drivs av etikettigenkänning AI (artificiell intelligens) med åtkomst till den största vindatabasen i världen. Det är dock fortfarande möjligt att du inte hittar vissa viner av olika orsaker. Om du är i en sådan situation ska du beakta följande:

Flaskan har placerats för långt ifrån kameran eller så är ljuset otillräckligt. Prova alltid att ta om bilden. Se till att centrera och maximera etiketten mot kameran och att det finns tillräckligt med ljus för att kameran ska kunna hämta alla detaljer.

Om du har testat detta några gånger utan resultat är vinet troligen inte en del av Vivinos databas. Då kan du trycka på "försök igen" och klicka på alternativet "lägg till manuellt". Ange all information som begärs. Ditt vin visas sedan på samma sätt som övriga drycker i vinkylen.

Hur kan jag lägga till information om vinflaskan manuellt?

Om inte informationen hämtats efter du skannat etiketten, tryck på "försök igen" och klicka på alternativet "lägg till manuellt". Ange all information som efterfrågas.