Upptäck

Ångugnar

Se på när läckerheter skapas

Nu behöver du inte springa till köket. Nya CombiSteam Pro Smart är den första uppkopplade ugnen med en CookView™-kamera – se video av din pågående tillagning via live video. Använd din mobil eller surfplatta som fjärrkontroll – skicka recept direkt till ugnen, justera temperaturen eller övervaka din matlagning, varifrån som helst i ditt hem.

Upptäck CombiSteam Pro Smart i färgen svart >

Upptäck CombiSteam Pro Smart i färgen rostfri >

Ångtillagning hemma i ditt eget kök

Med de bästa ugnarna kan man laga välsmakande mat utan att anstränga sig. Våra ångugnar är vanliga ugnar med alternativet ånga. Ångan kombineras med varmluft för att uppnå bästa möjliga smaker och texturer. På så vis kan du fortsätta laga alla dina favoritrecept, med den skillnad att köttet blir mörare och brödet högre. Med ånga är det enkelt att få perfekta måltider varje gång. 

Tillför ånga för bättre bakningsresultat

Att baka hemma går bättre med ånga. Brödet stiger och blir högre, skorpan blir knaprigare och insidan fluffigare. Vår PlusSteam-ugn tillför exakt rätt mängd ånga med bara en knapptryckning. Så med tre enkla steg får du bättre konsistens och smak – varje gång.

Avokadosallad med grönkål

Avokadosallad med ångad grönkål

En riktig vitaminbomb! Med grönkål i receptet blir salladen både välsmakande och nyttig.

Tre steg till bättre bakning med PlusSteam

Någon häller vatten i ugnsutrymmets skål
Steg 1

Börja med att hälla i 1 dl vatten i ugnens skål.

PlusSteam-knappen på multifunktionsugnen PlusSteam
Steg 2

Välj PlusSteam-programmet och tryck på PlusSteam-knappen

Bröd som bakas i en Electrolux ugn
Steg 3

Förvärm i 5 minuter, njut sedan av ditt goda bak.

Edin Dzemat lägger upp mat på en tallrik i ett Electrolux-kök

Kockarnas hemliga sous-vide knep

Det har länge funnits en hemlighet förbehållen de allra bästa restaurangerna – nämligen tillagningsmetoden sous vide. Nu upptäcker allt fler att de kan använda samma teknik hemma. Kocken Edin Dzemat visar upp sina bästa knep.

En perfekt cheesecake som har bakats med ånga

Underbara desserter

Upptäck hur du får en perfekt yta när du bakar en cheesecake eller citronmarängpaj med ånga. Krämerna håller sig fluffiga, ytan jämn och slät och pajdegen frasig. Din cheesecake kunde ha bakats av en konditor – och vara lika god. Din marängpaj blir lätt och lyxig, en dessert du kan vara stolt över.

Bröd som har bakats i ångugn

Baka saftigare bröd med ånga

Bjud på ett saftigt bröd som gästerna inte glömmer i första taget. Genom att baka med ånga i våra ångugnar får du en mjuk insida och en krispig skorpa. Att baka sitt eget bröd ger oftast ett nyttigare och godare resultat än köpebröd. Dessutom är det roligt att äta sådant som du skapat själv.

Kyckling lagad i en Electrolux ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Den traditionella rätten kyckling i ugn blir både spännande och smakrik med sichuanpeppar som huvudkrydda. Den är relativt mild i smaken, samtidigt som den både kittlar och bedövar lätt på samma gång.

Ägg som har kokats i en Electrolux ångugn

Koka ägg med hjälp av ånga - så blir de perfekta varje gång

Att koka ägg kan man faktiskt göra i ugnen, med hjälp av ånga. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder till härlig krämighet och perfekta ägg.

Det är smaken som avgör

Om du tillagar laxen i ånga gör det stor skillnad. Den naturliga vattenångan hjälper till att bevara laxens färg och näringsämnen samtidigt som den hjälper till att ta fram de godaste smakerna. Full Steam-inställningen på CombiSteam Deluxe är perfekt för just detta. Se bara vilken skillnad det blir jämfört med att koka fisken.  

Se vår mest avancerade ångugn

CombiSteam Pro

CombiSteam Pro, liksom sous vide, har alla de fantastiska funktionerna som CombiSteam Deluxe har.

Electrolux CombiSteam Pro ångugn

Varför välja sous vide?

Sous vide-tillagning med vakuumförpackning tar fram det bästa ur ingredienserna. Och med CombiSteam Pro är det inte längre bara professionella kockar som kan utöva denna matlagningsteknik. Lägg dina ingredienser och kryddor i en sous vide-påse och förslut med vakuumförseglaren. Lägg sedan påsen i ångugnen för ångtillagning. Ta ut och njut av den härliga smaken.

Nyttig mat

Nyttig mat för barn – 5 goda vanor för de små

Nyttig mat som barnen tycker om låter kanske svårt och omständligt – men så behöver det absolut inte vara! Nyttig mat behöver varken vara dyrare, ta längre tid att laga eller smaka tråkigare än annan mat. Här får du hälsopedagogen Mikaela Franssons smarta råd.

Matlagningstermometern i en Electrolux-ugn

Perfekt resultat varje gång

Njut av fantastiska smaker, vad du än lagar. Matlagningstermometern, som finns i ett flertal av våra ugnar, kontrollerar exakt temperatur på vad som tillagas, så att man alltid kan se fram emot ett läckert resultat.

Få steken och brödet att smaka bättre genom att kombinera konventionell värme och ånga.

Få steken och brödet att smaka bättre genom att kombinera konventionell värme och ånga.

Nu kan du laga mat mer varierat med fler ångprogram.

Alla funktioner på CombiSteam Deluxe.

Laga mat efter din smak med exakt fuktighetskontroll.

Nu kan du få de mest avancerade ångfunktionerna med sous vide.

Fler fördelar med ångugnar

Electrolux ugn med ren insida

Lätt att laga mat i, lätt att göra ren

Tillbringa mer tid med att äta maten och mindre tid med att rengöra ugnen. Våra ångugnar har rengöringsprogram som gör rengöringen enkel. Ångrengöring hjälper till att ta bort matrester. Pyrolysrengöringen bränner av matrester till en fin aska som är lätt att torka bort. Din ugn är lika enkel att rengöra som den är att använda för matlagning.

Hälsosam mat med ånga

Hälsosam mat med hjälp av ångugn

Ät hälsosam mat så får du i dig mer näring och hjälper kroppen att bli starkare och må bättre. Med hjälp av en varmluftsugn med ånga behåller maten sina bästa egenskaper. Vi listar sex starka anledningar till att du bör alternera din matlagning genom att laga fler rätter i ångugn.

Allt du behöver i en ugn

Våra ångugnar ger dig allt du behöver för en intensiv smak. Njut av kött där bitarna blir möra och faller isär genom att välja den långsamma tillagningsfunktionen. Få den där distinkta rökiga grillsmaken med den grillfunktionen. Och få ett jämnt bakningsresultat med vår XL-fläkt oavsett var i ugnen du placerar plåten. 

Deluxe® Steaming Set från Electrolux

Maximal ångkraft

Stäng in den goda smaken och konsistensen i dina ingredienser med Deluxe® Steaming Set. Våra specialdesignade ugnsplåtar med små hål förstärker ångkraften. De gör att ångan cirkulerar jämnt. Maträtterna skyddas från överflödigt vatten och du kan alltid njuta av perfekt ångtillagade rätter.