Därför ska du använda luftvärmepump
Därför ska du använda luftvärmepump

En komplett lösning året runt

En luftvärmepump hjälper till att kontrollera temperaturen i huset – både värme och kyla. Du kanske redan har en värmekälla i din bostad eller fritidshus, men är inte nöjd med effekt, miljö eller ekonomi i befintlig anläggning? Då kan en luftvärmepump hjälpa dig. Våra pumpar är ett ypperligt komplement till en befintlig värmekälla. Dessutom passar produkten i de allra flesta hus.

 

Titta närmare på luftvärmepumpar från Electrolux

 • Symbol för fjärrstyrning
  Fjärrstyr din värmepump

  Självklart kommer våra luftvärmepumpar utrustade med inbyggd Wi-Fi. Via en app kan du som uppkopplad styra din pump från var du än befinner dig. En stor fördel om du till exempel är på väg hem från semestern eller på väg till ditt fritidshus.

 • Symbol för ljudnivån
  Ljudnivån så låg som en viskning

  Ja, de är tysta! Electrolux luftvärmepumpar är gjorda för att passa in i det moderna hemmet, både när det kommer till design och ljudvolym. Den lägsta ligger på endast cirka 22 dB – en ljudnivå som motsvarar en viskning.

 • Symbol för miljö, ett löv
  Miljövänligt alternativ

  Som energikälla används utomhusluftens värmeenergi – elen går endast åt till att driva själva kompressorn. Ett miljövänligt sätt att värma bostaden, inte minst om du sedan tidigare har en äldre uppvärmningsmetod som olja eller direktverkande el.

Varmt på vintern, svalt på sommaren

En luftvärmepump tar tillvara på värmeenergi ur utomhusluften och värmer ditt hem under vinterhalvåret. Men visste du att den även kan ge dig skön svalka inomhus under sommarens varmaste dagar? En luftvärmepump reglerar temperaturen efter dina önskemål och kräver mindre energi än en vanlig AC.

Se alla värmepumpar

Bra lösning för fritidshus och sommarstuga

Har du en sommarstuga passar en luftvärmepump utmärkt. Du kan på ett hållbart och energisnålt sätt hålla varmt på vintern eller svalt på sommaren. Om du inte använder stugan vintertid kan luftvärmepumpen ställas in på underhållsvärme, så riskerar inget att frysa sönder vid minusgrader.

Våra luftvärmepumpar har inbyggt wifi och kan styras från mobiltelefonen. Det gör det möjligt att värma upp eller kyla ner fritidshuset, redan innan du kommer dit. Du kan kontrollera temperaturen när du inte är där, samt upptäcka om problem inträffar medan du är borta. Med andra ord fungerar luftvärmepumpen som underhållsvärme i fritidshus, sommarstugor, attefallshus och friggebodar.

Luftvärmepump till fritidshuset? Tänk på det här!

Det finns olika typer av luftvärmepumpar utformade efter olika typer av hus. Innan du köper en ny pump bör du ha några saker i åtanke. Hur välisolerat huset är, hur stor yta som ska värmas upp, vad det är för planlösning och vilken typ av fönster som finns. Dessa faktorer kommer påverka vilken modell du behöver och således kostnaden.