Därför ska du använda luftvärmepump

En komplett lösning för både värme och kyla

En luftvärmepump hjälper till att kontrollera temperaturen i ett hus — både när det kommer till värme och kyla. Du kanske redan har en värmekälla i din bostad, men är inte nöjd med effekt, miljö eller ekonomi i din befintliga anläggning? Och kanske blir det alltför varmt i din bostad under sommarens hetaste dagar? Då kan en luftvärmepump hjälpa dig på vägen till en komplett lösning. Våra pumpar är ett ypperligt komplement till en befintlig värmekälla och passar i de allra flesta hus.

Titta närmare på luftvärmepumpar från Electrolux

 • Symbol för fjärrstyrning
  Fjärrstyr din värmepump

  Självklart kommer våra luftvärmepumpar utrustade med inbyggd Wi-Fi. Via en app kan du som uppkopplad styra din pump från var du än befinner dig. En stor fördel om du till exempel är på väg hem från semestern eller på väg till ditt fritidshus.

 • Symbol för ljudnivån
  Ljudnivån så låg som en viskning

  Ja, de är tysta! Electrolux luftvärmepumpar är gjorda för att passa in i det moderna hemmet, både när det kommer till design och ljudvolym. Den lägsta ligger på endast cirka 22 dB – en ljudnivå som motsvarar en viskning.

 • Symbol för miljö, ett löv
  Miljövänligt alternativ

  Som energikälla används utomhusluftens värmeenergi – elen går endast åt till att driva själva kompressorn. Ett miljövänligt sätt att värma bostaden, inte minst om du sedan tidigare har en äldre uppvärmningsmetod som olja eller direktverkande el.

Så fungerar luftvärmepumpen

En luftvärmepump består av två enheter, en för installation utomhus och en för installation inomhus. När utomhusdelen jobbar samlar den in värmeenergi ur utomhusluften, och sen skickar den vidare energin till inomhusdelen. Den i sin tur distribuerar ut energin inomhus till en temperatur som du har bestämt.

Varmt på vintern, svalt på sommaren

En luftvärmepump tar alltså tillvara värmeenergi ur utomhusluften och värmer ditt hem under vinterhalvåret. Men visste du att den också kan användas till att ge dig skön svalka inomhus under sommarens varmaste dagar? En luftvärmepump reglerar temperaturen efter dina önskemål och kräver mindre energi än en vanlig AC.

Se alla värmepumpar

Bra lösning för fritidshus

Har du en sommarstuga så är en luftvärmepump ett utmärkt alternativ då du på ett hållbart och energieffektivt sätt kan hålla ditt fritidshus varmt på vintern, eller svalt på sommaren. Om du inte använder din stuga vintertid kan luftvärmepumpen ställas in på underhållsvärme så att inget riskerar att frysa sönder vid minusgrader.

Så påverkas din ekonomi

En luftvärmepump kan täcka upp till 55% av din bostads uppvärmningsbehov — det varierar beroende på var i landet du bor. Men oavsett var du bor så ger en luftvärmepump med A+++ energimärkning för varje krona el tillbaka värmeenergi för fem kronor! Är du berättigad till rot-avdrag kan du med statligt stöd även spara 30% av installationskostnaden.

Läs mer om rot-avdrag på Skatteverket