Electrolux ångugn

Med våra ångugnar får du alla klassiska inställningar som finns i vanliga ugnar, såsom varmluft, över- och undervärme, men har även möjligheten att tillsätta ånga. Utforska vårt sortiment av ångugnar – från de enklaste modellerna, där du fyller på med vatten på ett element i botten av ugnen, till ångugnar med full ånga.

Med våra ångugnar får du alla klassiska inställningar som finns i vanliga ugnar, såsom varmluft, över- och undervärme, men har även möjligheten att tillsätta ånga. Utforska vårt sortiment av ångugnar – från de enklaste modellerna, där du fyller på med vatten på ett element i botten av ugnen, till ångugnar med full ånga.

0 av 4
0 av 4
900 SteamPro®
900 SteamPro®
Flytta gränserna för vad som är möjligt i hemmet. SteamPro är en premiumugn, med ett brett utbud av ångprogram och innovativ sous vide-funktion.
  • Ångrengöring
  • Matlagningstermometer
  • Full ånga
  • Steamify®
  • SousVide
800 SteamBoost®
800 SteamBoost®
Är din kulinära kreativitet redo för nästa steg? Bakning, stekning och stuvning med ånga ger resultat på nästa nivå - något som normalt är reserverat för restauranger.
  • Ångrengöring
  • Matlagningstermometer
  • Full ånga
  • Steamify®
700 SteamCrisp®
700 SteamCrisp®
Här är ugnen som gör mer än steker. Genom att tillsätta ånga får du mer smakrika och näringsriktiga måltider.
  • Pyrolytisk rengöring
  • Matlagningstermometer
  • Kombinationsånga
600 SteamBake®
600 SteamBake®
Börja ditt ångäventyr med SteamBake-ugnar. Ångtillägget innebär att du kan ta bakningen till nästa nivå, vilket skapar krispiga och jämna resultat för bröd och bakverk.
  • Pyrolytisk rengöring
  • Matlagningstermometer
  • Adderad ånga
Familjen lagar mat

Laga godare maträtter med en ångugn

En ångugn från Electrolux gör det enkelt att laga både nyttiga och smakrika måltider. Genom att tillsätta ånga kan du ta din matlagning till en ny nivå, där varje rätt behåller sina naturliga smaker och saftighet. Ångfunktionen ger en extra dimension till din ugn, och låter dig skapa ännu fler läckra och näringsrika rätter.

Varm ugn

Ånga förbättrar smak och textur

Ångugnar ger dig möjlighet att tillaga så mycket mer än bara grönsaker. Det har länge varit en hemlig ingrediens i topprestauranger. Genom att kombinera ånga och varmluft får du inte bara en jämn och perfekt tillagning, utan även förbättrad smak och textur. 

Lax tillagad utan ånga och med ånga

Bevara upp till 90% av C-vitamin* med ånga

Att tillaga mat med ånga är en skonsam metod som bevarar råvarornas näringsämnen och vitaminer bättre än andra matlagningsmetoder som stekning eller kokning. Grönsaker och andra råvaror behåller sin naturliga färg, textur och smak, vilket gör ångkokning till ett hälsosamt och smakfullt alternativ i köket. 

*Baserat på externa tester har C-vitamin i rå broccoli jämförts med ångad broccoli. Testet är utfört baserat på askorbinsyra (C-vitamin) i livsmedel med HPLC/UV-synlig metod.