Förenkla din vardag med smarta vitvaror i ditt hem

Allt fler människor upptäcker fördelarna med ett uppkopplat hem. Smarta vitvaror för hemmet som ugnar, kylskåp, luftrenare och dammsugare kan göra dina rutiner och familjens vardag enklare. I den här artikeln utforskar vi några av fördelarna med uppkopplade vitvaror.

En man fotograferar en plåt med perfekt upplagda grönsaker.

Smarta produkter till ditt kök

Det sägs att köket är hemmets hjärta, vilket gör det till den bästa utgångspunkten för ett smartare och effektivare hushåll. Smarta vitvaror till ditt kök ger dig full kontroll, även när du inte är hemma.

Fördelar med att fjärrstyra hällar

Föreställ dig att du och barnen har bråttom till jobb och skola. På väg dit slås du av tanken att du kanske har glömt stänga av hällen. Det är här den smarta tekniken kommer in i bilden. Med en smart häll kan du enkelt stänga av plattan om så behövs, vilket ger både sinnesfrid och en säkrare hemmiljö.

Att kunna fjärrstyra din häll är bara en av många fördelar med smarta köksprodukter. En smart häll justerar automatiskt temperaturen för att hindra att kastruller kokar över, så att du kan spara energi och laga den perfekta måltiden. Läs mer om hur du kan styra din häll med Electrolux-appen.

Smarta kylar, frysar och hällar sparar energi och håller livsmedel fräscha och näringsrika längre

Tänk dig att upptäcka nya, spännande rätter utan att behöva bläddra i en endaste kokbok. Nästan bättre än att ha en egen sous chef hemma i köket. Få receptförslag baserat på de ingredienser du har hemma. 

Om du installerar en smart kyl och frys får du ännu fler fördelar. Din smarta kyl och frys ger nämligen en optimal miljö för livsmedelsförvaring genom att justera fuktnivåer och temperaturer automatiskt. Det innebär att din mat håller längre samtidigt som du sparar energi – bra för både plånboken och planeten, med andra ord.

Smarta ugnar för en njutbar matlagning

Alla som har använt en ugn vet att den tar tid att värma upp och att du aldrig kan vara helt säker på om du får rätt temperatur. Med en smart ugn slipper du att gissa. Sensorer justerar ugnens temperatur automatiskt och den inbyggda kameran gör att du kan hålla ett öga på maten för oslagbara resultat.

Dessutom kan du slå på din smarta ugn innan du lämnar kontoret och vara igång direkt när du kommer hem, så att maten står på bordet snabbare. 

Den smarta ugnen justerar även temperaturen för att använda så lite energi som möjligt under tillagningen. Den kan till och med välja att endast använda eftervärme under de sista minuterna av tillagningen. Du sparar energi samtidigt som du slipper undra om du stängde av ugnen.

En hand håller en mobiltelefon som visar Electrolux app för uppkopplade vitvaror.

Uppgradera till ett smart tvättsystem

Att tvätta kan lätt kännas som en långtråkig syssla. Om du uppgraderar din tvättmaskin och torktumlare till smarta vitvaror blir arbetet enklare samtidigt som du ger dina plagg bättre klädvård. Med smarta hushållsprodukter känns tvättstugan plötsligt som ett rent nöje. Faktum är att du i princip bara behöver gå dit för att fylla på och tömma maskinerna.

Tvätta dina kläder, lätt och enkelt

Tvättmaskinen är påfylld, men nu kommer utmaningen att välja rätt program. Hur smutsiga är kläderna? När kommer tvätten att vara klar? Behöver jag köra en förtvätt? En smart tvättmaskin och torktumlare gör att du slipper gissa. 

Maskinen väljer det bästa programmet baserat på dina kläders färger, material och mängden smuts. Dessutom gör det smarta tvättsystemet att du får bra resultat med lägre temperaturer och mindre tvättmedel. Det säkerställer att du har rena kläder som håller längre. 

En smart tvättmaskin och torktumlare låter dig bestämma när du vill att programmet ska vara klart, så att du aldrig behöver vänta eller lämna fuktiga kläder i tvätten. 

Dagens smarta tvättmaskiner indikerar när de kräver underhåll och ger dig stegvisa instruktioner för vad du behöver göra. Tvätten blir smidigare med smarta tvättprodukter, helt enkelt.

Smarta produkter för hemmet för dig och din familjs välmående

Det är viktigt att hålla hemmet rent och välordnat. Men sysslor som att dammsuga skjuts ofta upp till helgen, tiden då du egentligen skulle vilja göra någonting annat.

Tänk dig att komma hem till ett rent och fräscht hem varje dag. Anslut din robotdammsugare, luftrenare och luftkonditionering till ditt smarta hem för att hålla det i perfekt skick.

Låt en smart robotdammsugare göra jobbet

Äntligen slipper du tillbringa helgen med att dammsuga hela huset. Med en robotdammsugare kan du schemalägga städningen medan du gör någonting roligare med familj och vänner.

Frisk luft, varje dag

Vi tar omkring 22 000 andetag om dagen och en stor del av dessa sker självklart i hemmet. Ren luft – utan damm, pollen och virus – är en viktig del av att hålla sig frisk. 

Rengör luften i ditt hem med en smart luftrenare och bli varnad om mängden luftföroreningar plötsligt ökar. 

Många av oss kämpar med pollenallergi under våren. En smart luftrenare minskar mängden pollen i hemmet, vilket gör det enklare att både andas och sova. 

Dessutom kan en smart luftrenare hjälpa personer med astma och hålla din familj friskare genom att minska mängden virus i luften. Luftrenaren varnar dig också om mängden skadliga partiklar i luften plötsligt ökar, till exempel vid en industribrand i närområdet. Detta hjälper dig att snabbt stänga fönster och ventiler för att skydda dem du älskar.

Ett stilrent vardagsrum med soffa och soffbord. Loggan för Google Play syns på bilden.

Hantera dina smarta hushållsprodukter

Vi är vana att kontrollera våra hushållsprodukter, såsom ugnar och dammsugare, direkt på själva enheten. Självklart kan du göra det även i fortsättningen. Men med smarta produkter i ditt hem kan du fjärrstyra dina enheter och göra eventuella justeringar även när du inte är hemma.

Electrolux-appen ger dig full kontroll över dina smarta produkter

Många smarta produkter för ditt hem har appar i App Store och Google Play. Electrolux app för anslutna hushållsprodukter kan laddas ner här på Apple Store eller här från Google Play

Appen ger dig allt du behöver veta om din enhet. Se produktens status, kontrollera den var du än befinner dig, få realtidsdata och mycket mer. 

Detta håller din produkt i bästa tänkbara skick och minskar risken för nedsatt prestanda och behovet av reparationer.
 

Kontrollera hemmet med din röstassistent

Allt fler använder smarta röstassistenter som Google Home för att kontrollera ett smart hem med rösten. 

Många enheter kan anslutas till din smarta assistent så att du kan slå på dammsugaren eller din smarta ugn med bara ett röstkommando. Skippa telefonen och säg bara vad du vill att enheten ska göra, snabbt och smidigt. Detta är extra praktiskt när du är upptagen med annat eller precis är på väg ut. Se hur Google Assistant fungerar med Electrolux produkter.

Smarta hushållsprodukter gör livet enklare

Det är enkelt att se hur ett smart hem kan revolutionera vår vardag. Smarta köksprodukter som ugnar och kylar gör att du sparar både tid och energi när du lagar mat. Smarta tvättprodukter skyddar dina kläder från onödigt slitage.

Dessutom får du många fler fördelar, som möjligheten att kontrollera dina enheter även när du inte är hemma. Smarta vitvaror ger en renare och säkrare miljö för våra familjer och injicerar en dos innovation i alla våra vardagssysslor.


Relaterade artiklar

Det smarta uppkopplade hemmet

 

Upptäck mer från Electrolux