Fisktostadas

Vi bjöd in Gwyneth Paltrow för att laga enkel kalifornisk mat till Magnus Nilsson, Electrolux-ambassadör och grundare till restaurangen Fäviken, som har en Michelinstjärna. Gwyneth bjuder på en läcker skandinavisk fisktostada - en härlig mix av Sverige och Kalifornien.

Ingredienser

Majstostadaskal, 100-170g rökt öringfilé, hackad serranochili

För fyllningen:
140g creme fraiche, rivet skal av en liten 1/2 lime, 1 msk vardera av hackad persilja, koriander och dill

För kålsalladen:
1/4 av en liten savojkål, tunt skuren, 1 liten schalottenlök, tunt skuren, 1 generös nypa salt, rivet skal av en 1 liten lime

För pickelsen:
1 tsk senapsfrön, 1 kanelstång, 1 tsk mexikansk oregano, 1/4 tsk chiliflingor, 0,7 dl socker, 1 msk salt, 4,5 dl rödvinsvinäger, 1,5 dl water, 4 vitlöksklyftor, några skivor jalapeño, fint skurna morötter, rädisor och lökar (eller andra grönsaker du vill ha som pickels)

Så gör du

1. Börja med att göra pickelsen. Blanda kryddorna, sockret, vinägern och vatten, blanda tills sockret och saltet har upplösts. Lägg till vitlöken, jalapeñon och de blandade grönsakerna. Låt stå i minst 20 minuter i rumstemperatur.

2. I en separat skål, blanda kålen, schalottenlöken, limeskal och salt. 

3. Gör fyllningen genom att tillsätta det rivna limeskalet och hackade örtkryddorna till creme fraîchen. Blanda och krydda enligt smak.

4. Ta en tostada och bre över creme fraiche som bas. Lägg till 1/4 av öringsfilén på toppen, lägg sedan på några pickels och kålsallad. Garnera med hackad serranochili, koriander och dill.

Upptäck mer från Electrolux

 • Stavmixer liggande på bänkskiva
  Stavmixers

  Mixa smoothies, såser, soppar, puréer och mycket annat med våra stavmixers.

 • Flera olika köksapparater
  Köksapparater

  Upptäck vårt sortiment av hushållsmaskiner och köksapparater.

 • Bakad blomkål och broccoli i ugn
  Recept

  Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.