Lax med blomkål och grönkål

Lax med blomkål och grönkål

Fräscht och utsökt med en nordisk touch

Unna dig en hälsosam måltid, gjord på enkla och utsökta nordiska ingredienser. Lax, som är en bra Omega 3-källa, är tillagad med ånga i SousVide, för att bevara alla vitaminer och mineraler. Tillsammans med blomkål och vitaminrik grönkål blir det en utsökt fräsch rätt.

 

Ingredienser

140 g laxfilé
500 g blomkål
1 liter grönsaksbuljong
500 g sojamjölk
100 g äppelvinäger
1 paket grönkål  
50 g olivolja
Salt, brunt socker, socker och druvkärnolja.

 

Steg 1

Dela upp blomkålen i delar. Skär av toppen och gör en couscous-aktig mix av det. Välj ut de bästa delarna, och skär dem till tunna skivor.

Steg 2

Lägg fisken i en SousVide-påse och förslut med en vakuumförpackare från Electrolux.

Steg 3

Koka blomkålen i en kastrull på induktion, tills den är halvfärdig. Låt vattnet rinna av, lägg till sojamjölk och låt koka tills den är färdig. Sätt i blomkålen i en MasterPiece blender, tillsätt lite mjölk från kåluppkoket, och gör till puré på högsta hastighet i 3 minuter. Tillsätt det smälta smöret och gör till puré igen i 3 minuter. Om det är nödvändigt kan du hälla i lite mjölk för att få den önskade konsistensen. Salta efter smak.

Steg 4

Sätt din CombiSteamPro-ugn på låg temperatur (51 grader). Placera SousVide-påsarna med laxen i ugnen i 25 minuter. Tack vare vakuumförslutningen och den låga temperaturen kommer fisken behålla sin utsökta smak och få otroligt delikat konsistens.

Steg 5

Ta en liten skål och blanda vinäger, vatten, salt, socker och lite druvkärnsolja. Häll denna blandning på den fint beskurna blomkålen och blanda ordentligt. När fisken är färdig ska du ta ut den ur påsen och torka på en handduk. Vid servering ska du lägga en sked puré på en tallrik med lax på toppen. Dekorera med picklad blomkål, ett blad grönkål och blomkålscouscous.

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.