Potatissufflé med parmesan

Potatissufflé med parmesan

Sufflé på ett enkelt sätt

Den här potatissufflén är en lyxig och god maträtt, som passar alla tillfällen. Brödsmulorna formar en smakrik skorpa på botten och kanterna, medan parmesanosten lägger till en härlig umamismak. 

Ingredienser

1 kg potatis, 1 stor sötpotatis, 3 dl finriven parmesanost + lite mer, för att strössla på efteråt, 100 g smör + lite smör för att smörja in 6 små formar, 1,5 dl brödsmulor, 8 färska hackade salviablad, salt, svartpeppar

Potatissufflé med parmesan

Så gör du

 

1. Smörj in 6 små formar med smör och strö brödsmulor över formarna.

2. Skala potatisen och sötpotatisen, och skär dem i små tärningar. Koka potatistärningarna i saltat vatten och koka tills de är mjuka. Låt det kvarvarande vattnet rinna av. Koka upp sötpotatistärningarna i en separat kastrull tills de är nästan färdiga. Låt vattnet rinna av och låt dem svalna.  

3.  Mosa potatisen till en len puré med hjälp av en stavmixer. Rör ner smör, parmesanost och ägg. Krydda med hackad salvia, salt och svartpeppar. Lägg till sötpotatistärningarna och rör om lite lätt.

4. Häll potatisblandningen i formarna och strö på parmesanost, salt och svartpeppar. 

5. Tillaga i 15-17 minuter i mitten av ugnen på 220°C på en låg ånginställning, tills suffléerna har en fin gyllenbrun yta.

Upptäck mer från Electrolux