Ananassallad med makrill

Ananassallad med makrill

Ananassallad med makrill

Sesamoljan, limen och chilin skapar en kraftfull smakblandning som de flesta skulle säga smakar särskilt asiatiskt. Prova att byta ut makrillen mot havsbrax och ananasen mot mango.

 

4 makrillfiléer
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

1 liten ananas
60 g äppelcider
2 vitlöksklyftor
2 chilifrukter
120 g sesamojla
1 inlagd rödlök
koriander, lime, salt

Gör så här

  • Förbered makrillfilén genom att pensla den med sesamolja.
  • Grädda i ugnen på 180 °C i några minuter.
  • Gör salladsdressingen genom att blanda allt i din Electrolux Explore 7 Blender (ananas, chili, sesamolja, äppelcider, lime, vitlök, salt och peppar).
  • Lägg upp på tallrikar.

Kockens teknik

bord med ingredienser

Alternativa ingredienser?
Makrillen kan bytas ut mot sardiner eller havsbrax och du kan även använda mango istället för ananas.

Vin att servera till

En ovanlig men mycket välsmakande kombination. Detta recept ger dig ett självklart matchningsval: Cider. Det blir bäst om du väljer en icke-masstillverkad cider som jästs på flaska. De kan köpas i hela världen, men de bästa kommer från Bretagne, Normandiet eller Baskien i Frankrike, Asturias eller Baskien i Spanien eller Kanada… De smakar bättre om de serveras i vinglas. Ett alkoholfritt alternativ skulle kunna vara en mycket skarp, nästan torr, grumlig äppeljuice gjord på Cox- eller Bramleyäpplen.


knivar på en skärbräda

Andra recept från Le Cordon Bleu

  • Pesto
    Pesto
  • Pizza
    Pizza
  • Ångbakade bullar
    Ångbakade bullar

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.