Ångbakade bullar

Ångbakade bullar

Ångbakade bullar

Perfekt ångbakade bullar med en gyllene skorpa – lika färska som från bageriet. Ett perfekt recept för de helgmorgnar då du förtjänar något extra.

 

För 8 bullar
Tillagningstid: 2 h (inklusive jäsningstid)

Ingredienser

Bullar
4 g färsk jäst
170 g ljummet vatten
250 g mjöl
4 g bakpulver
4 g salt

Gör så här

  • Lägg jästen i din Electrolux Explore 7 Blender.
  • Häll över det varma vattnet, rör ihop och låt jästen skumma sig.
  • Sikta mjöl, bakpulver och salt i mixerns behållare eller i en stor skål.
  • Häll vätskan i mjölet och knåda på låg hastighet i 1 min, sedan på medelhög hastighet i 3–4 min tills degen är slät. Om du inte har en mixer kan du knåda degen på en lätt mjölad yta i 10–15 min.
  • Lägg degen i en lätt oljad skål och täck med plastfolie. Låt jäsa till dubbel storlek.
  • Värm ugnen till 180 °C (200 °C för varmluft) och lägg bakplåtspapper på en plåt.
  • Baka ut degen och dela den i 40 g stora portioner. Forma dem till bullar och lägg dem på bakplåtspappret. Låt jäsa i ytterligare 20–30 min.
  • Grädda i ca 8 min (med ånga), tills bullarna har svällt upp och är gyllenbruna.

knivar på en skärbräda

Andra recept från Le Cordon Bleu

  • Pizza
    Pizza
  • Ananassallad med makrill
    Ananassallad med makrill
  • Pain Perdu – Fattiga riddare
     Fattiga riddare

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.