Pesto

Pesto

Pesto

Ett bra komplement till fler rätter än bara pasta. Att göra pesto är enkelt. Allt du behöver göra är att blanda vitlök, pinjenötter, parmesanost och olja med örter. Här är ett klassiskt recept med basilika, men använd gärna örter från din egen trädgård.

 

Tillagningstid: 5 min

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
20 g rostade pinjenötter
1 bunt basilika
75 g riven parmesanost
150 ml olivolja

Gör så här

  • Blanda samman allt i din Electrolux Explore 7 Blender.

Kockens teknik

pestoingredienser
  • Se till att använda råvaror av hög kvalitet när du gör pesto. Resultatet beror i slutändan på de ingredienser du använder.
  • Alternativa ingredienser? Du kan ersätta basilikan med någon annan ört såsom mynta eller koriander, eller ruccola för ett annat recept.
  • Idiotsäkert recept: Om du av misstag tillsätter för mycket olja som gör att resultatet ser oljigt ut (delar sig), kan du tillsätta lite kallt vatten eller en iskub och blanda ytterligare för att återemulgera blandningen. Tips: Du kan göra din pesto, lägga den i små behållare eller i en iskubsform, och endast ta ut och använda det du behöver, när du behöver det.
knivar på en skärbräda

Andra recept från Le Cordon Bleu

  • Pizza
    Pizza
  • Pain Perdu – Fattiga riddare
     Fattiga riddare
  • Ananassallad med makrill
    Ananassallad med makrill

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.