Potatisskalschips

Potatisskalen går ofta direkt i slaskhinken när man lagar potatis. Varför inte istället rosta dem i ugnen med lite olivolja och en nypa salt och servera som ett härligt, krispigt tilltugg innan middagen?

Ingredienser

För 4 personer (snacks)

Skal från 5-6 potatisar
1 liter naturlig olja (t.ex. rapsolja eller jordnötsolja)
1 tsk havssalt
0,5 tsk chiliflingor

Så gör du

 

1. Torka potatisskalen väl med kökspapper - ju torrare potatisskalet är, desto krispigare blir chipsen. 

2. Häll oljan i en stor gryta med tjock botten och värm på mellanvärme till 165°C (använd matlagningstermometer). 

3. Fritera inte alla skal samtidigt, utan fritera dem i omgångar. Fritera ungefär 5 minuter per omgång, tills de blir krispiga och gyllenbruna. Lägg dessa på en tallrik med hushållspapper på, så att pappret kan absorbera oljan.

4. Blanda salt och chiliflingor. Strö över chipsen och servera direkt.