Pesto på rödbetsblast

Rödbetsblast är mycket näringsrikt och en utmärkt källa till både vitamin A och K. Blanchera dem snabbt och kör dem i mixer med basilika, en vitlöksklyfta, pinjenötter, olivolja och en nypa salt för att göra en mild, utsökt pesto.

Ingredienser

 

Ger ca. 2,5 dl pesto 

1 liter rödbetsblast (de gröna bladen från rödbetorna)
1 dl mandlar, hackade 
0,5 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta, skalad
Saften från ½ citron
1 dl olivolja
Salt 

För servering: 
Kokt pasta 
Riven parmesanost

Så gör du

 

1.  Lägg bladen, mandlarna, parmesanosten, vitlöken och citronsaften i en blender. Mixa tills allt är finhackat. 

2. Medan blendern är i gång ska du långsamt hälla i olivoljan tills såsen blir jämn. Smaksätt med salt. 

3. Ringla peston över varm pasta och blanda, och servera med riven parmesanost.