
Pesto på rödbetsblast
Rödbetsblast är mycket näringsrikt och en utmärkt källa till både vitamin A och K. Blanchera dem snabbt och kör dem i mixer med basilika, en vitlöksklyfta, pinjenötter, olivolja och en nypa salt för att göra en mild, utsökt pesto.
Ingredienser
Ger ca. 2,5 dl pesto
1 liter rödbetsblast (de gröna bladen från rödbetorna)
1 dl mandlar, hackade
0,5 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta, skalad
Saften från ½ citron
1 dl olivolja
Salt
För servering:
Kokt pasta
Riven parmesanost

Så gör du
1. Lägg bladen, mandlarna, parmesanosten, vitlöken och citronsaften i en blender. Mixa tills allt är finhackat.
2. Medan blendern är i gång ska du långsamt hälla i olivoljan tills såsen blir jämn. Smaksätt med salt.
3. Ringla peston över varm pasta och blanda, och servera med riven parmesanost.
Upptäck fler recept
Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.