Från Sverige, dedikerad till ett hållbart liv

Klimatförändringarna är ett faktum, och vi måste alla hjälpa till. Att anamma ett mer hållbart sätt att leva är en av de saker du kan göra. En övergång till mer energieffektiva vitvaror ger både miljöfördelar och potentiella kostnadsbesparingar på sikt. På Electrolux hjälper vi till att bygga en bättre morgondag med innovationer som sticker ut. Vårt mål är att hjälpa dig att leva mer hållbart och att skapa en ännu hållbarare verksamhet.

LÄS MER I VÅR HÅLLBARHETSRAPPORT

På väg mot en mer hållbar livsstil

 • Ett kylskåp designat för förvaring av mat
  Exakt temperatur som minskar matavfall

  Cooling 360-kylskåpet i 800-serien förbättrar förvaringen av mat med hjälp av jämn temperatur och effektiva luftcirkulation, förlänger ingrediensernas livslängd och minskar matsvinnet.

 • En jeansjacka liggandes på stranden som representerar hållbar livsstil.
  Minskar mängden mikroplastfibrer


  Med en liten insats från dig hjälper vårt mikroplastfilter till att minska mängden mikroplastfibrer som kommer ut i avloppsvattnet vid tvätt av syntetiska kläder.

 • En energieffektiv skaftdammsugare från Electrolux i ett vardagsrum
  Spara energi med autoläget på våra sladdlösa dammsugare

  Inom Electrolux Ecoline-sortimentet hjälper de sladdlösa dammsugarna i 700- och 800-serien till att spara energi i autoläget. De är till viss del tillverkade av återvunnen plast.

I slutet av 2022 hade Electrolux minskat utsläppet av växthusgaser i sin verksamhet med 82 % jämfört med 2015

Electrolux EcoLine

Vi förstår att det kan vara svårt att välja mer hållbara, energieffektiva hushållsapparater.

Det är därför vi lanserade Electrolux EcoLine. Electrolux EcoLine är våra mest energisnåla vitvaror. Sortimentet omfattar allt från tvättmaskiner och diskmaskiner till luftkonditionering och luftrenare.

98% av elen som används i vår globala verksamhet kommer från förnybara källor

Electrolux Group arbetar proaktivt för att uppnå 100% förnybar el till 2025.

El står för 60% av Electrolux-koncernens totala energianvändning och är en nyckelkomponent i företagets resa för att eliminera användningen av fossila bränslen i vår verksamhet till 2030 och över hela värdekedjan till 2050.

 • En grön Electroluxdammsugare gjord av 50% återvunnen plast
  Dammsugare med 50% återvunnen plast

  Möt den nya dammsugaren Clean 600. Ett mycket hållbart alternativ som inte kompromissar med effektiviteten - tillverkad av upp till 50% återvunnen plast.

 • Insidan av ett integrerat kyl och frys kombiskåp från Electrolux med inredning tillverkat av 70% återvunnen plast
  Kylskåp med inredning tillverkad av 70% återvunnen plast

  Utforska våra integrerade kyl och frys kombiskåp i serierna 700-900 med inredning av 70% återvunnen plast, en ny standard för mer hållbar design av kylskåp.

Andra hållbarhetsämnen vi brinner för

 • Rena kläder hängande på klädställning, tvättade i 30 grader för att spara energi
  Rapport: The Truth About Laundry

  Ta del av vår studie av tvättbeteende: Att sänka tvättemperaturen till 30 °C, använda mer energieffektiva produkter och ånguppfräschning är avgörande för att minska koldioxidavtrycket och bekämpa den globala uppvärmningen.

 • Matlagning på en spis som ger en daglig hållbar livsstil
  Electrolux Food Foundation

  Electrolux Food Foundation investerar i mat- och hållbarhetsfrågor. Vi hoppas kunna inspirera och hjälpa till med utbildning kring hållbar matlagning. Hittills har vår stiftelse arbetat med över 150 000 personer.

 • Olika sorters grönsaker på ett bord inspirerar till bättre mat och ett hållbart liv
  11 år med Better Living Program

  Electrolux 11-åriga Better Living Program fokuserar på global hållbarhet, med 100 utvecklande aktiviteter inom områden för bättre mat, klädvård, hemmiljö och företagsområden fram till 2030, allt för att främja en mer hållbar värld.