Veganskt glutenfritt bananbröd

Veganskt glutenfritt bananbröd

Bananbröd på nytt sätt

En chokladälskares dröm, det här bananbrödsreceptet innehåller chiafrön och byter ut socker mot agavesrap. En helt vegansk och glutenfri läckerhet som dina vänner och familj kommer att älska.

Ingredienser

4 bananer (mosade), 1 msk smält kokosolja, 1 dl agavesirap, 1 msk chiafrön blandade med 3 msk vatten, 1 dl kakaonibs, 1 dl hackad mörk choklad, 3dl speltmjöl (man kan använda en glutenfri variant, fullkorn funkar också bra), 1 msk bakpulver, ¼ msk bikarbonat, lite kanel, ¼ tsk vaniljextrakt, 0,5 dl kokosmjölk2 msk kakaopulver

Steg 1

Blanda de mosade bananerna, kokosoljan, agavesirapen och chiafröblandningen i en skål. Mixa tills det är välblandat. Strö ner mjölet och bakpulvret.

Steg 2

Blanda en tredjedel av smeten med kokosmjölken, kakaopulvret, den hackade chokladen, kanelen och vaniljen. Häll den vanliga smeten i en insmord ugnsform och toppa med chokladhalvan. Ta en kniv och "skär" genom smeten några gånger för att skapa en marmoreffekt. Toppa med bananskivor.

Steg 3

Lägg i ugnen i 35-40 minuter eller tills en tandpetare som petas ner i mitten kommer upp ren. Låt den svalna lite för du skär den i skivor.

Upptäck mer från Electrolux

 • Kvinna som använder köksassistent
  Köksassistent och matberedare

  Våra mångsidiga hushållsmaskiner hjälper dig med allt från bakning till matlagning.

 • Mat som tillagas i ångugn
  Ugn med ångfunktion

  Electrolux ugnar med ångfunktion öppnar upp för nya möjligheter i köket.

 • Bakad blomkål och broccoli i ugn
  Recept

  Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.