
Blåbärssallad med betor och ädelost
Enkelt och imponerande
Ibland är de enklaste recepten de bästa. Sötman från betorna kombineras med den smakrika väl mogna ädelosten. Blåbären ger en liten tvist till detta enkla recept som säkert kommer att imponera.
Ingredienser (4 portioner)
Sallad
250 g färska blåbär 
4 -6 stora betor i olika färger 
 100 g rödkål 
 200 g sallad - blandade småblad 
 100 g groddar 
 1 dl hackad persilja 
 200 g blåmögelost (t.ex. Bleu d'Auvergne)
Dressing
5 msk kallpressad olivolja 
 3 msk äppelcidervinäger 
 1 1/2 tsk honung 
En nypa salt 
Svartpeppar efter smak
Så gör du
Skala rödbetorna och skiva dem mycket tunt, till exempel med en mandolin. Lägg dem i kallt vatten en stund för att få en knaprigare konsistens. Skiva rödkål tunt på mandolinen och lägg det i kallt vatten.
Blanda ingredienserna till dressingen i en separat skål och ställ åt sidan.
Låt de skivade rödbetorna och rödkålen rinna av i ett durkslag. Lägg dem därefter tillsammans med salladsbladen på ett stort serveringsfat.
Tillsätt groddar, blåbär, persilja och smula över osten. Häll på dressingen och servera.
Upptäck mer från Electrolux
                - 
                        
         - 
                        
        StavmixersMixa smoothies, såser, soppar, puréer och mycket annat med våra stavmixers.
 - 
                        
        ReceptHitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.