Häll med inbyggd fläkt

Häll med inbyggd fläkt

Att tänka på före köp

För att göra valet av en induktionshäll med fläkt enklare, har vi sammanställt nyttig information så du får de funktioner som passar just ditt kök!

Inred ditt kök på dina villkor

En induktionshäll med inbyggd fläkt ger dig större frihet att utforma ditt drömkök. Med en häll med fläkt behöver du inte välja både häll och separat köksfläkt. Den ger dig större möjligheter att skapa ditt drömkök!

Utrymme under hällen med fläkt

Det går utmärkt att placera en låda med fullt djup under en häll med inbyggd fläkt, så du får mer plats för dina köksredskap. En häll med fläkt kan installeras i bänkskivor med minst 4 mm tjocklek.

Klassledande installation

Våra hällar med fläkt installeras snabbt och enkelt. Vid installation av en häll med fläkt med återcirkulation går det också att undvika ny rördragning. Inga rör behövs utan luften cirkulerar i köksmodulen. Tack vare ett avancerat filtersystem fångas fukt upp och risken för kondens försvinner.

Vad innebär installation för återcirkulation och utsug?

Om hällen med fläkt installeras med återcirkulation cirkulerar luften i köksmodulen. Om hällen med fläkt installeras med utsug behöver ett hål i väggen tas upp så att den filtrerade luften kan ledas ut.

 • Återcirkulationshäll
  Fördelar med återcirkulation

  • Mindre varm luft leds ut från huset vilket ger en hållbar lösning.
  • Återcirkulation ger nästan ingen energiförlust genom utsläpp av uppvärmd inomhusluft.
  • Ingen dragning av fläktkanaler.
  • Inget extra installationsarbete krävs (inga genomgångar behöver tas upp för kanaler).
  • Ett 2-i-1-kolfilter med lång livslängd håller luften fräsch i köket.
  • Filtret är lätt att rengöra i diskmaskin och att regenera i ugnen.

 • Utsugshäll
  Fördelar med utsug

  • Högts luftflöde
  • Hög effektivitet med låg fläkthastighet
  • Inga extra kostnader för filter med aktivt kol

2-i-1-filter för återcirkulation

2-i-1-kolfiltret har lång livslängd och filtrerar både fett och matos.

1. Fettfiltret är tillverkat av ett svart metallnät som fångar upp fett, olja och matrester direkt från tillagningen.

2. Därefter passerar luften ett filter med aktivt kol som neutraliserar luktämnen.

Fettfilter för utsug

Fettfiltret fångar upp fettet från luften i köket. Ett fettfilter används om hällen med fläkt är installerad med utsug.

Rengöring av 2-i-1-filter

Normal rengöring
Rengör 2-i-1-kolfiltret när du ser att det är smutsigt. Beroende på vad för slags mat du tillagar, behöver det göras efter cirka 10–20 användningstimmar. Om du lagar mat med mycket olja eller fett kan filtret behöva rengöras oftare. Rengör i varmt vatten med en borste eller mjuk svamp utan diskmedel. Filtret kan också diskas i maskin vid temperatur 65–70 °C (program längre än 90 min.) utan diskmaskinsmedel och annan disk i maskinen. Filtret måste sedan torka innan det monteras tillbaka i hällen. Du kan torka det i ugnen i 20–30 min vid 70 °C. Ugnen ska vara inställd på över-/undervärme (ej varmluft).

Regenerering av kolfilter
Hällen har en inbyggd timer som påminner om regenerering av filtret. Efter 100 användningstimmar blinkar filterindikatorn vilket betyder att det är dags att regenerera filtret. 1. Rengör 2-i-1-kolfiltret enligt beskrivning ovan (normal rengöring) för borttagning av matrester och fett. Filtret kan också diskas i maskin vid temperatur 65–70 °C (program längre än 90 min.) utan diskmaskinsmedel och annan disk i maskinen. 2. Placera det sedan i ugnen i 60 min vid 100 °C för regenerering. Sätt därefter tillbaka filtret i hällen. Filtret kan regenereras högst sju gånger. Därefter måste det bytas ut.

Läs mer

Rengöring av fettfilter

Ett fettfilter kan rengöras manuellt med varmt vatten och diskmedel eller i diskmaskin med maskindiskmedel. Fettfiltret kan rengöras hur många gånger som helst och behöver inte bytas ut.

Köp filter

Filtertypen varierar beroende på produkt. I Electrolux onlinebutik kan du söka efter produkt/modellnummer för att hitta rätt filter och andra reservdelar.

 • Bridge spishäll
  Bridge-symbolen
  Bridge

  Med Bridge-funktionen kan du kombinera två olika kokzoner till en stor kokzon. Temperatur och tidsinställningarna anpassas automatiskt, vilket gör funktionen idealisk för de flesta planchor och stekpannor eller ovala grytor.

 • Double Bridge-häll
  Double Bridge-symbol
  Double Bridge

  Detta är samma funktion som Bridge-funktionen men den finns till både höger och vänster på hällen. Med funktionen kan du kombinera två olika kokzoner till en stor kokzon. Temperatur och tidsinställningarna anpassas automatiskt, vilket gör funktionen idealisk för de flesta planchor och stekpannor eller ovala grytor.

 • Flexibridge®-häll
  Flexibridge®-symbolen
  Flexibridge®

  FlexiBridge®-funktionen på induktionshällen underlättar matlagningen. Du kan få ena sidan av hällen att bli tre olika zonstorlekar för mer flexibilitet, perfekt när du använder flera olika kokkärl och pannor samtidigt. Välj antingen två medelstora zoner, en liten zon tillsammans med en stor, eller en extra stor som täcker hela sidan för tex grillplattor.

 • Häll med dubbel FlexiBridge®
  Dubbel FlexiBridge®-symbol
  Dubbel FlexiBridge®

  Detta är samma funktion som Flexibridge® men den finns till både höger och vänster på hällen. Du kan få ena sidan av hällen att bli tre olika zonstorlekar för mer flexibilitet, perfekt när du använder flera olika kokkärl och pannor samtidigt. Välj antingen två medelstora zoner, en liten zon tillsammns med en stor, eller en extra stor som täcker hela sidan för tex grillplattor.

 • Breeze-häll
  Breeze-symbolen
  Breeze

  Breeze-funktionen är ett väldigt tyst läge som fräschar upp köksluften när du är klar med matlagningen. Koppla av och umgås i ett kök utan matos efter middagen.

 • Hob2hood®-häll
  Hob2Hood®-symbolen
  Hob2Hood®

  Med Hob2Hood-tekniken anpassar sig fläkten automatiskt när du höjer eller sänker värmen, så du kan koncentrera dig på matlagningen.

Wi-Fi-funktioner

Anslut din produkt till appen My Electrolux Kitchen för att få största möjliga nytta av din häll. Via appen kan du styra fläkten på distans och i appen finns en mängd praktiska råd om användning av och funktioner på apparaten.

Appen kan också skicka aviseringar till dig när det är dags att rengöra filtret.