Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Laga kyckling i ångugn

Se hur du lagar perfekt kyckling i en ugn med ångfunktion. Genom att tillsätta ånga behålls smakämnen i kycklingen, samtidigt får den en saftig insida med en krispig yta. Den traditionella rätten kyckling i ugn blir både spännande och smakrik med sichuanpeppar som huvudkrydda. Den är relativt mild i smaken, samtidigt som den både kittlar och bedövar lätt på samma gång. Se receptet nedan.

Ingredienser

1 kyckling (ca: 1,3 kg)

Marinad/glaze:

2 msk sichuanpeppar
1 citron (citronsaft)
1 1/2 dl olivolja
4 vitlöksklyftor (pressade)
1 kruka färsk timjan
2 msk flytande honung
2 msk kinesisk soja
Några kvistar färsk rosmarin

 

Gör så här:

  1. Mortla sichuanpeppar och klipp ned de färska kryddorna

  2. Mixa samman alla ingredienser till marinaden, smaka av med salt och peppar

  3. Gnid in hela kycklingen med marinad. Kom ihåg att även gnida in under skinnet på kycklingen, detta för att hela kycklingen ska ta smak

  4. Ställ in ångugnen på programmet: Låg Ånga på 200 grader

  5. Grilla kycklingen i ångugnen i cirka 40 minuter, innertemperatur 75 grader

  6. Servera din kyckling i ugn med rotsaker och ett gott bröd, och låt gästerna överraskas av den spännande smaken från sichuanpeppar


Tips! När du köper sichuanpeppar är det viktigt att du läser på förpackningen för att se om kärnorna fortfarande är kvar. Det är nämligen bara ytterhöljet på kornen som ska ner i maten.


Se andra recept till din ångugn

Perfekt ångad röding i ångugn 

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga 

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Nyttig grönkålssallad med avokado

Ångad sparris och broccolini

Potatis och purjolökssoppa

Somrig potatissallad med färskpotatis

Koka potatis i ångugn

Koka ägg – så blir de perfekta

Confiterad potatis med sous vide

Upptäck mer från Electrolux