Perfekt sparris och broccolini med ånga

Få perfekt tillagad broccoli och sparris i en ugn med ånga. Istället för att grönsakernas goda smak och näringsämnen läcker ut i vattnet, som den lätt gör vid kokning, bevaras både smak, näringsämnen och konsistens tack vare ångan.

Genom att använda ånga kan du få perfekt tillagad sparris och broccolinis. Serveras som de är med lite olivolja, salt och peppar eller med en god hollanaise. Perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Se receptet här:

 

Ångad sparris och broccolini

Ingredienser (Portioner: 4 st)

12 st. Grön sparris
4 st. Broccolini (eller uppdelad broccoli)
Olivolja
Salt, Svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Dela ner broccolini i kvartar och lägg i isat vatten tills de krullar sig

  2. Skär bort stammen på sparrisen och lägg sedan på perforerad plåt tillsammans med broccolinin

  3. Ånga grönsakerna i Full Ånga på 95 grader i ca 3–5 min eller tills att de har en liten kärna kvar

  4. Innan servering, ringla över fin olivolja, salt & peppar

 


Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Perfekt ångad röding i ångugn

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Potatis och purjolökssoppa

Koka ägg – så blir de perfekta

Somrig potatissallad med färskpotatis

Nyttig grönkålssallad med avokado

Koka potatis i ångugn

Confiterad potatis med sous vide

Upptäck mer från Electrolux