Perfekt ångad röding i ångugn

Utforska vårt läckra recept på ångad röding tillagad i en ångugn. Genom att laga fisk i en ångugn tillagas fisken på ett skonsamt sätt och hindrar fisken från att bli torr och tråkig på insidan. Tack vare ångan får rödingen ett jämnare och saftigare resultat med fantastisk smak. Perfekt för både vardagsmiddagar och speciella tillfällen!

Tips! Servera med den klassiska smörsåsen beurre blanc eller en god örtolja.

 

Ingredienser (Portioner: 4 st)

4 st. Rödingfiléer med skinn
25 g Dill
2 dl Matolja
75 g Bladspenat

 

Gör så här:

  1. Värm olja i kastrull till 80 grader
  2. Lägg i örterna i mixer, mixa och slå på oljan
  3. Mixa i 3–5 min eller tills oljan blir mörkgrön
  4. Sila och kyl för att svalna
  5. Lägg rödingfiléerna på oljad plåt med skinnsidan uppåt
  6. Ånga fisken i Full Ånga på 100 grader i ca 3 min eller tills att skinnet enkelt går att dra bort
  7. Lägg upp laxen på tallrik och ringla oljan runt

 

Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Somrig potatissallad med färskpotatis

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Nyttig grönkålssallad med avokado

Ångad sparris och broccolini

Potatis och purjolökssoppa

Koka ägg – så blir de perfekta

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Koka potatis i ångugn

Confiterad potatis med sous vide

Upptäck mer från Electrolux