Potatis- och purjolökssoppa

Genom att ånga grönsakerna i en ångugn innan de mixas koncentreras och bibehålls smaken även när buljongen tillsätts. Soppan får en fantastisk fin smak där både potatisen och purjolöken kommer fram tydligt! Servera gärna med ett nybakat bröd! Se hela receptet här:

 

Ingredienser (Portioner: 4 st)

500 g Potatis (mjölig)
1 st. Purjolök
1 Knippe timjan
2 dl Crème fraiche
2 st. Lagerblad
5 dl Kycklingbuljong, varm
1 msk Vitvinsvinäger
Salt, Svartpeppar
Olivolja

 

Gör så här:

  1. Dela potatis och purjolöken. Spara den gröna delen av purjolöken till servering.

  2. Lägg ut potatis och purjolök på en ugnsplåt tillsammans med örter och salt.

  3. Tillaga i 95 grader Full Ånga ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

  4. Mixa de ångade grönsakerna tillsammans med kycklingbuljong.

  5. Smaka av med crèmefraiche, vinäger, salt och peppar.

  6. Skiva den gröna delen på purjolöken tunt, mjukgör i stekpanna hastigt med olivolja och salt.

  7. Slå upp soppan i skål, toppa med den mjuka purjolöken.

  8. Avsluta med att ringla lite olivolja.

 

 

Se andra recept till din ångugn

Kyckling i ugn med kittlande sichuanpeppar

Perfekt ångad röding i ångugn

Baka saftigare bröd med knaprig skorpa med ånga

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Ångad sparris och broccolini

Koka ägg – så blir de perfekta

Somrig potatissallad med färskpotatis

Nyttig grönkålssallad med avokado

Koka potatis i ångugn

Confiterad potatis med sous vide

Upptäck mer från Electrolux