Rotselleri med brynt smör, timjan och citronskal

Tillagningstid: 20-25 minuter
Portioner: 4 personer

Rotselleri med brynt smör, timjan och citronskal

Letar du efter ett elegant och vegetariskt julrecept som kompletterar de klassiska kötträtterna? Det här receptet tillagas med sous vide, vilket gör att rotsellerin behåller sina naturliga smaker och får perfekt textur. Brynt smör, timjan och citronskal ger extra julig smak och gör denna rätt till ett elegant komplement till julskinkan, kalkonen eller revbenssteken.

Tips: Kan förberedas i förväg och värmas innan servering.

Ingredienser

  • 400 g rotselleri
  • 50 g smör, brynt
  • 3–4 kvistar färsk timjan
  • Skal av 1 citron


Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär i ca 1 cm tjocka skivor.

  2. Lägg rotsellerin i vakuumpåse med brynt smör, timjankvistar, citronskal och salt.

  3. Försegla vakuumpåsen i en vakuumförpackare

  4. Tillaga i ångugn med full ånga eller sous vide-cirkulatorn på 100 °C i 20–25 minuter.

  5. Låt svalna något och stek eller grilla lätt innan servering – alternativt servera direkt.


Relaterade recept

Saftig och mör julskinka

Mjuka och luftiga lussebullar

Ugnsstekt kalkon

Saftig revbensstek eller oxbringa med glaze

Sous vide-morötter med kryddor och apelsin

Upptäck mer från Electorlux

  • Sous vide-cirkulator i kastrull
    Sous vide

    Tillaga kött, fisk och grönsaker med exakt temperatur och perfekta resultat.

  • Ugn med öppen ugnslucka
    Ugnar

    Våra ugnar öppnar upp för nya möjligheter i köket.

  • Skivad blomkål på tallrik
    Recept

    Hitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.