Rotselleri med brynt smör, timjan och citronskal
Tillagningstid: 20-25 minuter
Portioner: 4 personer
Letar du efter ett elegant och vegetariskt julrecept som kompletterar de klassiska kötträtterna? Det här receptet tillagas med sous vide, vilket gör att rotsellerin behåller sina naturliga smaker och får perfekt textur. Brynt smör, timjan och citronskal ger extra julig smak och gör denna rätt till ett elegant komplement till julskinkan, kalkonen eller revbenssteken.
Tips: Kan förberedas i förväg och värmas innan servering.
Ingredienser
- 400 g rotselleri
- 50 g smör, brynt
- 3–4 kvistar färsk timjan
- Skal av 1 citron
Gör så här
-
Skala rotsellerin och skär i ca 1 cm tjocka skivor.
-
Lägg rotsellerin i vakuumpåse med brynt smör, timjankvistar, citronskal och salt.
-
Försegla vakuumpåsen i en vakuumförpackare
-
Tillaga i ångugn med full ånga eller sous vide-cirkulatorn på 100 °C i 20–25 minuter.
-
Låt svalna något och stek eller grilla lätt innan servering – alternativt servera direkt.
Relaterade recept
Upptäck mer från Electorlux
-
Sous videTillaga kött, fisk och grönsaker med exakt temperatur och perfekta resultat.
-
-
ReceptHitta inspiration och ta hjälp av våra utsökta recept för att skapa en oförglömlig måltid.