Electrolux har tilldelats hållbart hederspris

Plaza Interiör imponeras av vårt hållbarhetsperspektiv och har utsett Electrolux till vinnare av årets Hållbara Hederspris i kategorin Helhet.

"Electrolux bjuder på kunskap i hur vi enkelt kan ändra våra vardagsrutiner och därmed göra stor insats för miljön, till exempel genom att tvätta det mesta på 30 grader, tack vare mer effektiva maskiner."

- Plaza Interiör 2022-09-20

Tvätta hållbart med våra tvättmaskiner

  • Tvättmaskinen 800 UltraCare UniversalDose 10 kg

    Fyll tvättmaskinen till max - större tvättmängder minskar utsläppet av mikroplastfibrer, på grund av minskad friktion mellan vattnet och textilierna.

  • Tvättmaskinen UltraCare 8 kg

    Tvätta på låg temperatur - att du behöver tvätta på 60 grader för att det ska bli rent är en myt. Dessutom sliter högre temperaturer mer på kläderna och släpper ut mer mikroplast. Låg temperatur sänker elräkningen.

Filtrera bort mikroplaster och minska utsläpp

Vid varje tvätt av syntetiska plagg släpps 700 000 mikroplastfibrer ut. Genom att installera ett mikroplastfilter kan du fånga upp små fibrer av plast som annars följer med i tvättmaskinens avloppsvatten. Det är en liten insats som har stor betydelse. Tips! Undvik sköljmedel då det bidrar till ytterligare utsläpp av plastpartiklar.

Ta steget mot en mer hållbar framtid