Pannkakor med bärkompott, rostade pistagenötter och mandlar

Njut av underbara pannkakor

Njut av dessa fluffiga och läckra pannkakor. Med bärkompott och rostade pistagenötter och mandlar ger de en perfekt blandning av söta och salta smaker. En härligt god avslutning på en måltid eller en söt start på dagen.

Ingredienser (9 små pannkakor)

Pannkakor
1 ägg, 9 dl mjölk,  2 msk smält smör,  3 dl mjöl,  1 msk socker,  1 tsk bakpulver,  1/2 tsk salt

Bärkompott
1 dl ljust farinsocker, 2 msk färskpressad citronsaft, 9 dl blandade bär t.ex. hallon, björnbär och blåbär

Rostade pistagenötter och mandlar
3 dl hackade pistagenötter och mandlar

Så gör du

Steg 1 (pannkakor)
Vispa ägg poröst i en stor skål. Tillsätt mjölk och smält smör. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda väl. Värm upp en stekpanna och tillsätt lite smör.

Häll en liten mängd smet (ca. 1 dl) i pannan och sprid ut med sked. När det bildas bubblor på ytan som börjar spricka, vänd och stek den andra sidan.

Steg 2 (bärkompott)
Häll bären i en stekpanna. Rör i brunt socker och citronjuice tills sockret har lösts. Rör om försiktigt (för att inte bären ska gå sönder), tills de är varma och börjar avge vätska, i 2 till 3 minuter.

Servera varmt eller rumstempererat.

Steg 3 (rostade pistagenötter och mandlar)
Placera en stekpanna på medelvärme. Häll i de hackade nötterna och rosta i ca 7 minuter. Rör om hela tiden så att de rostas jämnt. Servera pannkakorna med bärkompotten och strö över de rostade nötterna.