Mango chantilly

Mango chantilly


Med den här mangokrämen kan du fylla 12 chouquetter. Den kan också serveras som mousse i glas med färsk frukt. Eller som en fyllning i bakverk, som St Honoré-kaka till exempel, eller i en paj. Du kan även använda den som fyllning i Rum Baba.

 

Antal portioner: 12 portioner
Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser

4 dl vispgrädde, 1 dl florsocker. 1 g vaniljpulver (inte vaniljsocker), 100 g mangopuré, saften från ½ citron

Gör så här

  • Förbered mangon genom att ta bort skalet och kärnan.
  • Placera mangoköttet i en skål och kör med mixern.
  • Häll i citronsaft efter smak.
  • Lägg alla ingredienserna förutom mangon i en separat skål.
  • Med stavmixern Masterpiece Blender, vispa tills grädden med florsockret och vaniljen formas till små toppar.
  • Lägg krämen i en sprits med medelstor öppning. Tips! Om du inte har en sprits går det lika bra med en plastpåse där du klipper av ena hörnet.

Vin att servera till

Till krämen med chouquetter rekommenderar Le Cordon Bleu mousserande vin. Det som är viktigt i det här fallet är att välja ett vin som matchar sötman. De flesta mousserande viner är Brut, men här vill man ha Dry (“Sec” på franska) eftersom de innehåller 17 - 32 g socker. Det passar perfekt till bakverkets knaprighet utan att krocka med sötman i mangofyllningen. Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. in Veneto eller Champagne passar utmärkt. Se till att det serveras kallt i vanliga champagneglas för att njuta fullt av aromen och den krämiga texturen i bubblorna.

knivar på en skärbräda

Andra recept från Le Cordon Bleu

  • Wienerbröd med äpple
  • Matcha- och körsbärspaj
  • Sesam- och apelsindressing