Mango chantilly

Mango chantilly


Med den här mangokrämen kan du fylla 12 chouquetter, precis som i videon. Den kan också serveras som mousse i glas med färsk frukt. Eller som en fyllning i bakverk, som St Honoré-kaka till exempel, eller i en paj. Du kan även använda den som fyllning i Rum Baba.

Antal portioner: 12 portioner
Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser

4 dl vispgrädde, 1 dl florsocker. 1 g vaniljpulver (inte vaniljsocker), 100 g mangopuré, saften från ½ citron

Gör så här

  • Förbered mangon genom att ta bort skalet och kärnan.
  • Placera mangoköttet i en skål och kör med mixern.
  • Häll i citronsaft efter smak.
  • Lägg alla ingredienserna förutom mangon i en separat skål.
  • Med stavmixern Masterpiece Blender, vispa tills grädden med florsockret och vaniljen formas till små toppar.
  • Lägg i en sprits med medelstor öppning. Tips! Om du inte har en sprits går det lika bra med en plastpåse där du klipper av ena hörnet.

Vin att servera till

Om du äter soppan med chouquetter rekommenderar Le Cordon Bleu mousserande vin. Det som är viktigt i det här fallet är att välja ett vin som passar till sötman. De flesta mousserande viner är Brut, men här vill man ha Dry (“Sec” på franska) eftersom de innehåller 17 - 32 g socker. Det ger den perfekta balansen mellan pajens knaprighet utan att behöva balansera upp med sötman i mangofyllningen. Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. in Veneto eller Champagne passar perfekt. Se till att det serveras kallt i vanliga champagneglas för att njuta fullt av aromen och den krämiga texturen i bubblorna.

knivar på en skärbräda

Andra recept från Le Cordon Bleu