Blåbärssallad med betor och ädelost

Enkelt och imponerande

Ibland är de enklaste recepten de bästa. Sötman från betorna kombineras med den smakrika väl mogna ädelosten. Blåbären ger en liten tvist till detta enkla recept som säkert kommer att imponera.

Ingredienser (4 portioner)

Sallad

250 g färska blåbär
4 -6 stora betor i olika färger
100 g rödkål
200 g sallad - blandade småblad
100 g groddar
1 dl hackad persilja
200 g blåmögelost (t.ex. Bleu d'Auvergne)

Dressing

5 msk kallpressad olivolja
3 msk äppelcidervinäger
1 1/2 tsk honung
En nypa salt
Svartpeppar efter smak

Så gör du

Skala rödbetorna och skiva dem mycket tunt, till exempel med en mandolin. Lägg dem i kallt vatten en stund för att få en knaprigare konsistens. Skiva rödkål tunt på mandolinen och lägg det i kallt vatten.

Blanda ingredienserna till dressingen i en separat skål och ställ åt sidan.

Låt de skivade rödbetorna och rödkålen rinna av i ett durkslag. Lägg dem därefter tillsammans med salladsbladen på ett stort serveringsfat.

Tillsätt groddar, blåbär, persilja och smula över osten. Häll på dressingen och servera.