Julskinka Sous Vide

Ingredienser:

1,8 Rimmad julskinka
5 klyftor Vitlöksklyftor
3 st Schalottenlökar 

Griljering:
2 dl Grovkornig senap
2 st Äggulor
1 msk Socker
½ dl Ströbröd


Gör så här:

1. Skär bort svålen på skinkan, så mycket du själv önskar

2. Hacka vitlök och schalottenlök i mindre bitar och lägg i en vakuumpåse tillsammans med skinkan och försegla

3. Du kan baka skinkan på två olika sätt i ugnen

    • Baka på varmluft 75° i 12 timmar
    • Baka på sous vide programmet 75° i 12 timmar, men kom ihåg att man då måste fylla på vatten i ugnen ca varje timme

4. När skinkan är klar, plocka ut och lägg i kylen över natten

5. För griljering, blanda ihop senap, ägg och socker

6. Pensla skinkan med blandningen och strö sedan ett tunt lager med ströbröd

7. Skaka av överflödigt ströbröd

8. Sätt ugnen på 200° varmluft

9. Sätt in skinkan på ett galler mitt i ugnen med en plåt under i ca 10 minuter till skinkan får vacker gyllenbrun färg

10. Låt skinkan svalna innan tranchering för att undvika att skinkan blir torr