Knäckebröd

Ingredienser:

2 dl mjölk
5,5 dl (300 g) fint rågmjöl
6 msk (40 g) kryddmix (dill, kummin och fänkål)
10 g jäst (färsk)
½ msk (10 g) honung
½ msk (10 g) salt

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser förutom saltet i en bunke och knåda i köksmaskin i ca. 2-3 minuter alternativt ca tio minuter för hand.

2. Tillsätt saltet och knåda i ytterligare en minut.

3. Forma degen till en boll och vik in i plastfilm.

4. Låt degen jäsa i 20 minuter i rumstemperatur. Om det är svalt i köket kan du köra degen på jäsningsprogrammet i din ugn. Sätt då in degen i ugnen i en bunke med kökshandduk över.

5. Kavla ut degen tunt (1-2 mm), sporra/skär ut bitar i önskad storlek och lägg på perforerad bakplåt med non-stick beläggning.

6. Baka i mitten av ugnen på programmet låg ånga 180°C  i ca 5 minuter eller tills gyllenbruna.