Lingonbröd

Ingredienser:

3,3 dl (200 g) vetemjöl
3,3 dl (200 g) grahamsmjöl
2 dl (130 g) rågkross
1 dl (65 g) hela lingon
0,9 dl (125 g) mörk sirap
1 msk (15 g) bikarbonat
½ msk (10 g) salt
6,5 dl (650 g) filmjölk

Gör så här:

1. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt sedan filmöjlk, mörk sirap och lingon.

3. Blanda till en jämn smet utan klumpar.

4. Smörj en avlång brödform ordentlige med matolja.

5. Häll ner smeten i brödformen och baka på brödbakningsprogrammet 175°C i ca 80 minuter. För perfekt resultat använd ugnstermometern till en innertemperatur på 98°C. Här behöver du hålla koll på displayen på din ugn – när termometern visar 98°C är det dags att ta ut brödet.

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.

Visa alla recept