Lingonbröd

Ingredienser:

3,3 dl (200 g) vetemjöl
3,3 dl (200 g) grahamsmjöl
2 dl (130 g) rågkross
1 dl (65 g) hela lingon
0,9 dl (125 g) mörk sirap
1 msk (15 g) bikarbonat
½ msk (10 g) salt
6,5 dl (650 g) filmjölk

Gör så här:

1. Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt sedan filmöjlk, mörk sirap och lingon.

3. Blanda till en jämn smet utan klumpar.

4. Smörj en avlång brödform ordentlige med matolja.

5. Häll ner smeten i brödformen och baka på brödbakningsprogrammet 175°C i ca 80 minuter. För perfekt resultat använd ugnstermometern till en innertemperatur på 98°C. Här behöver du hålla koll på displayen på din ugn – när termometern visar 98°C är det dags att ta ut brödet.