
Lussebullar
Ingredienser:
30 g jäst
1 g saffran
2,5 dl mjölk
7,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelmjöl
½ tsk salt
1,5 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
180 g smör (rumstempererat)
Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten
Garnering:
1 dl pärlsocker
Gör så här:
1. Värm upp mjölk och saffran till 37°
2. Blanda ner jästen i mjölkblandningen
3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
4. Häll därefter i mjölkblandningen och ägget
5. Knåda degen för hand tills att den är fin och glansig – du kan använda en bakmaskin men kom ihåg att knåda degen på låg hastighet för att inte överjoba degen.
6. Knåda in smöret lite i taget
7. Lägg degen i en bunke och ställ in i ugnen under en duk, använd jäsningsprogrammet i 40 minuter
8. Mjöla bänken, häll ut degen och kavla tunt
9. Skär degen i ca 1 cm tjocka remsor och och rulla ändarna mot varandra och lägg sedan på en plåt
10. Låt bullarna jäsa 40 minuter i ugnen på jäsningsprogrammet
11. Gör sockerlagen genom att koka ihop strösocker och vatten tills sockret lösts upp. Spara till pensling av bullarna.
12. Baka sedan bullarna på bakningsprogrammet 200° i ca 7 minuter eller till att bullarna är gyllene
13. Pensla med sockerlag och strö över pärlsocker
Upptäck fler recept
Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.