Lussebullar

Ingredienser:

30 g jäst
1 g saffran
2,5 dl mjölk
7,5 dl vetemjöl
1,5 dl dinkelmjöl
½ tsk salt
1,5 tsk kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
180 g smör (rumstempererat)

Sockerlag:
1 dl strösocker
1 dl vatten

Garnering:
1 dl pärlsocker


Gör så här:

1. Värm upp mjölk och saffran till 37°

2. Blanda ner jästen i mjölkblandningen

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

4. Häll därefter i mjölkblandningen och ägget

5. Knåda degen för hand tills att den är fin och glansig – du kan använda en bakmaskin men kom ihåg att knåda degen på låg hastighet för att inte överjoba degen.

6. Knåda in smöret lite i taget

7. Lägg degen i en bunke och ställ in i ugnen under en duk, använd jäsningsprogrammet i 40 minuter

8. Mjöla bänken, häll ut degen och kavla tunt

9. Skär degen i ca 1 cm tjocka remsor och och rulla ändarna mot varandra och lägg sedan på en plåt

10. Låt bullarna jäsa 40 minuter i ugnen på jäsningsprogrammet

11. Gör sockerlagen genom att koka ihop strösocker och vatten tills sockret lösts upp. Spara till pensling av bullarna.

12. Baka sedan bullarna på bakningsprogrammet 200° i ca 7 minuter eller till att bullarna är gyllene

13. Pensla med sockerlag och strö över pärlsocker

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.