Lussebullar

Ingredienser:

Lussebullar:
30 g Jäst
1 g Saffran
2,5 dl Mjölk
7,5 dl Vetemjöl
1,5 dl Dinkelmjöl
½ tsk Salt
1,5 tsk Kardemumma
1 dl Strösocker
1 Ägg
180 g Smör (rumstempererat)

Sockerlag:
1 dl Strösocker
1 dl Vatten

Garnering:
1 dl Pärlsocker


Gör så här:

1. Värm upp mjölk och saffran till 37°

2. Blanda ner jästen i mjölkblandningen

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke

4. Häll därefter i mjölkblandningen och ägget

5. Knåda degen för hand tills att den är fin och glansig – du kan använda en bakmaskin men kom ihåg att knåda degen på låg hastighet för att inte överjoba degen.

6. Knåda in smöret lite i taget

7. Lägg degen i en bunke och ställ in i ugnen under en duk, använd jäsningsprogrammet i 40 minuter

8. Mjöla bänken, häll ut degen och kavla tunt

9. Skär degen i ca 1 cm tjocka remsor och och rulla ändarna mot varandra och lägg sedan på en plåt

10. Låt bullarna jäsa 40 minuter i ugnen på jäsningsprogrammet

11. Gör sockerlagen genom att koka ihop strösocker och vatten tills sockret lösts upp. Spara till pensling av bullarna.

12. Baka sedan bullarna på bakningsprogrammet 200° i ca 7 minuter eller till att bullarna är gyllene

13. Pensla med sockerlag och strö över pärlsocker