Saffransglass

Ingredienser:

0,5 g saffran
1 msk mörk rom
6 st äggulor
1 dl socker
1 msk glykossirap
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde


Gör så här:

1. Mixa ihop alla ingredienser förutom grädde med hjälp av en mixerstav. 

2. Häll ner smeten i en vakuumpåse.

3. Tillsätt grädden i vakuumpåsen och förslut.

4. Tillaga på sous vide programmet på 84°C i 25 minuter.

5. Sila av glassmaskinen och kyl ner i isbad under omrörning.

6. Låt gärna glassen vila i kylskåp över natten.

7. Tag ut glassmeten och kör i glassmaskin.

8. Redo att servera, alternativt att frysa in.

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.