Saffransglass

Ingredienser:

0,5 g saffran
1 msk mörk rom
6 st äggulor
1 dl socker
1 msk glykossirap
2 dl mjölk
3 dl vispgrädde


Gör så här:

1. Mixa ihop alla ingredienser förutom grädde med hjälp av en mixerstav. 

2. Häll ner smeten i en vakuumpåse.

3. Tillsätt grädden i vakuumpåsen och förslut.

4. Tillaga på sous vide programmet på 84°C i 25 minuter.

5. Sila av glassmaskinen och kyl ner i isbad under omrörning.

6. Låt gärna glassen vila i kylskåp över natten.

7. Tag ut glassmeten och kör i glassmaskin.

8. Redo att servera, alternativt att frysa in.

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.

Visa alla recept