Tjocka revbensspjäll

Härligt goda revbensspjäll som fullkomligt smälter i munnen! Det blir en favorit till hela familjen!

Ingredienser:


Torrimning:
1 kg tjocka revbensspjäll
1 msk salt

 

Revbenspjäll:
1 kg tjocka torrimmade revbensspjäll
2 st gula lökar
1 st morot
2 klyftor vitlök
1 msk matolja
15 st svartpepparkorn
3 st lagerblad
1 dl vitt vin
Vatten

 

Glaze:
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
40 g färsk ingefära
1 msk tomatpure
Buljongen från revbenskoket
2 msk ljus japansk soya
1 msk honung
2 dl apelsinjuice

Gör så här:

Torrimning:
1. Börja rimma, salta revbensspjällen och låt ligga i kylen i minst 12 timmar.

Revbensspjäll:
1. Dela gul lök, morot och vitlök i grova bitar och rosta med lite matolja i en stekpanna till de fått färg.

2. Lägg grönsaker med revbensspjäll i en ugnsfast form tillsammans med svartpeppar och lagerblad, häll på vinet och fyll därefter med vatten, revbensspjällen ska precis bli täckta.

3. Tillaga på långsam tillagning i 85° i 12 timmar, kom ihåg att spara buljongen till glazen.


Glaze:
1. Hacka lök och riv ingefära och vitlök.

2. Stek av lök och vitlök i en stekpanna med lite matolja på mediumvärme (bränn inte vitlöken).

3. Tillsätt tomatpuré och ingefära.

4. Häll på buljongen från revbensspjällen, låt koka upp och reducera till hälften.

5. Tillsätt apelsinjuice, honung och soja.

6. Koka ned till en tjock konsistens.

7. Sila av och se till att du trycker igenom all vätska genom silen (använd en sked).

8. Glasera revbensspjällen och rosta av dem på 180°C varmluft i 15 minuter.

9. Plocka ut, redo att serveras och njutas av!

Läs mer