Vakuum-inlagd strömming

Ingredienser:

20 st strömmingsfiléer
1,75 dl salt ättikslag (0,5 del salt, 1 del ättika, 1 del socker, 1 del vatten)
1 st gul lök
1 st dillkvist
½ st citron

 

Gör så här:

1. Dra av skinnet från strömmingsfiléerna.

2. Skala och skiva löken.

3. Gör lagen – bland ingredienserna till att socker och salt har löst sig.

4. Lägg i fiskfiléerna i en vakuumpåse tillsammans med lök, dill och lagen.

5. Förslut påsen och låt strömmingen marinera i minst 1,5 timmar.

6. Sila av strömmingen och pressa sedan citronen över den.

7. Ät strömmingen som den är eller blanda upp den med en krämig sås (till t.ex. Skärgårdssill).

Ett tips!

Har du en vakuumförpackare med marineringsprogram så kan du med fördel använda det.