Grönsakssoppa med fröchips

Krämig soppa med frasiga fröchips 

Njut av en krämig grönsakssoppa med knapriga fröchips. En perfekt förrätt eller huvudrätt. Denna soppa är gjort med palsternacka men du kan byta ut den mot andra av säsongens grönsaker, t.ex. jordärtskockor. 

Ingredienser

För soppan:

1 liter buljong för grönsakssoppa
1,5 kg palsternackor
100 g ghee-smör
3 dl sojamjölk

För fröchipsen:

50 g mjöl
1 dl vatten
30 ml vinäger 
Farinsocker
Pumpakärnor
Linfrön
Solrösfrön

Steg 1

Värm upp Electrolux-ugnen till 180°C i varmluftsläge. Mixa alla ingredienserna till chipsen i en matberedare, så att du får en ganska flytande deg, jämnförbar med pannkakssmet. Häll en del av smeten på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och sprid ut mycket tunnt. Strö över frön. Placera i ugnen i 10 minuter. 

2

Skala palsternackorna och skär i små bitar. Häll hälften av smöret i en stekpanna på Electrolux induktionshäll och låt smälta. Stek palsternackorna några minuter tills de blir gyllenbruna. 

Steg 3

Lägg i palsternackorna i en kastrull, häll över buljongen och koka i 10 minuter.

Steg 4

Lägg palsternackorna i en Masterpiece blender, häll i buljong och sojamjölk och mixa tills det blir en slät blandning. Häll i mer buljong om det behövs för att få en slät soppa. 

Steg 5

Ha i ghee-smöret och blanda ordentligt. Häll soppan i skålar och servera med chipsen.