Avokado, rädisor och chili
Avokado, rädisor och chili

Avokadoröra

Ett enkelt och gott recept, perfekt när du behöver en snabb och näringsrik frukost, ett mellanmål eller en förrätt. Experimentera med att mosa eller skiva avokadon innan du lägger den på brödet, för att testa olika varianter. Lägg på rädisor och chili för extra smak.

Ingredienser (4 - 6 portioner)

6 skivor surdegsbröd, skurna i mindre bitar
2 avokado
5 rädisor i tunna skivor
100 g salladsgroddar
Olivolja
Chiliflingor att strö över
Havssalt
Färskpressad limejuice

Så gör du

Lägg brödskivorna på en serveringsbricka. Skär avokadon i halvor, ta bort kärnan och skiva den i tunna skivor. Lägg avokadoskivorna på brödet och strö över chiliflingor, salladsgroddar, rädisor och lite salt. Pressa över lite limesaft och servera.

  • POTATISSUFFLÉ MED PARMESAN

  • REGNBÅGSBAGELS
  • PANNKAKOR MED BÄRKOMPOTT, ROSTADE PISTAGENÖTTER OCH MANDLAR
  • LAMMSTEK MED ROSMARIN OCH TIMJAN

  • BLÅBÄRSSALLAD MED BETOR OCH ÄDELOST
  • AVOKADO, RÄDISOR OCH CHILI

  • ÄRT- OCH PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO

  • STUVAD MAJS MED CHILI OCH KORIANDER
  • ÄRTOR MED MYNTA OCH FETAOST
  • PUMPA OCH GRÖNKÅL MED GRANATÄPPLE
  • ZUCCHINIPASTA MED TOMATSÅS