Ärt- och parmesanhummus med prosciutto
Ärt- och parmesanhummus med prosciutto

Det perfekta mellanmålet

Unna dig en knaprig skiva baguette toppad med krämig ärt- och parmesanhummus och prosciutto. Detta välsmakande tilltugg fungerar både som ett läckert mellanmål eller som en liten aptitretare.

Ingredienser (4-6 portioner)

1 baguette, skuren i skivor - ca 8 - 12 skivor
250 g ärtor
1 dl Parmesan-ost
1 vitlöksklyfta, riven
3 msk olivolja
2 msk citronjuice
Havssalt och svartpeppar efter smak
6 skivor prosciutto
Färsk basilika
Olivolja som hälls över

Så gör du

Lägg ärtor, riven vitlök, parmesan-ost, citronsaft och olivolja i en skål och blanda med en stavmixer. Blanda tills konsistensen är tjock och hummus-liknande. Om den känns för tjock kan du tillsätta lite vatten. Krydda med salt och svartpeppar.

Rosta baguette-skivorna i en stekpanna och lägg upp dem på ett serveringsfat!

Tillsätt ärt-hummusen, prosciutton och toppa med lite färsk basilika. Strö över salt och olivolja.

  • POTATISSUFFLÉ MED PARMESAN

  • REGNBÅGSBAGELS
  • PANNKAKOR MED BÄRKOMPOTT, ROSTADE PISTAGENÖTTER OCH MANDLAR
  • LAMMSTEK MED ROSMARIN OCH TIMJAN

  • BLÅBÄRSSALLAD MED BETOR OCH ÄDELOST
  • AVOKADO, RÄDISOR OCH CHILI

  • ÄRT- OCH PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO

  • STUVAD MAJS MED CHILI OCH KORIANDER
  • ÄRTOR MED MYNTA OCH FETAOST
  • PUMPA OCH GRÖNKÅL MED GRANATÄPPLE
  • ZUCCHINIPASTA MED TOMATSÅS