Stuvad majs med chili och koriander

Majs med en twist

Stuvad majs är en enkel sidorätt som passar med grillad halloumi. Det kan också serveras som en vegetarisk huvudrätt. Chili ger styrka medan koriander ger en exotisk och aromatisk smak.

Ingredienser (4 portioner)

300 g frysta majskorn
2 msk olivolja
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/4 tsk nymalen svartpeppar
2 msk smör
3 dl mjölk
2 msk mjöl
1 finhackad grön chili

1 dl riven parmesan-ost
3 msk hackad koriander

Så gör du

Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i majs, olivolja, chili, salt, peppar och smör. Låt det steka i stekpannan.

Vispa ihop mjölk och mjöl och rör ner i majsblandningen. Koka under omrörning på medelvärme tills blandningen har tjocknat och majsen är mjuk. Tillsätt grädden och koka i 2 minuter till.

Ta bort från värmen och rör ner parmesan-osten och låt den smälta. Toppa med koriander och tillsätt mer grön chili enligt önskemål!

  • POTATISSUFFLÉ MED PARMESAN

  • REGNBÅGSBAGELS
  • PANNKAKOR MED BÄRKOMPOTT, ROSTADE PISTAGENÖTTER OCH MANDLAR
  • LAMMSTEK MED ROSMARIN OCH TIMJAN

  • BLÅBÄRSSALLAD MED BETOR OCH ÄDELOST
  • AVOKADO, RÄDISOR OCH CHILI

  • ÄRT- OCH PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO

  • STUVAD MAJS MED CHILI OCH KORIANDER
  • ÄRTOR MED MYNTA OCH FETAOST
  • PUMPA OCH GRÖNKÅL MED GRANATÄPPLE
  • ZUCCHINIPASTA MED TOMATSÅS