Ärtor med mynta och fetaost

Ett vegetariskt alternativ

Denna vegetariska rätt kan serveras både som en sidorätt eller som en sås. Den krämiga blandningen av ärtor och fetaost med en antydan av mynta är en perfekt blandning av färska smaker. Blanda den med pasta för en komplett vegetarisk måltid.

Ingredienser

1 vårlök, skivad
2 msk olivolja
6 dl ärtor, skalade
6 myntablad, rivna
100 g fetaost, smulad
Salt
Vatten

Så gör du

Fräs löken i två matskedar olivolja på medelhög värme. Tillsätt skalade ärtor, en nypa salt och tillräckligt med vatten så att det precis täcker. Koka på hög värme i 2 minuter, tillsätt sedan rivna myntablad. Låt ärtorna fortsätta koka i några minuter tills de är mjuka. Krydda med svartpeppar och mer salt om så behövs.

Mixa med en stavmixer tills du får en krämig konsistens. Tillsätt fetaosten och rör om. Häll i olivoljan och lägg till mer mynta.

Servera med grillat kött, fisk eller blanda med pasta.

  • POTATISSUFFLÉ MED PARMESAN

  • REGNBÅGSBAGELS
  • PANNKAKOR MED BÄRKOMPOTT, ROSTADE PISTAGENÖTTER OCH MANDLAR
  • LAMMSTEK MED ROSMARIN OCH TIMJAN

  • BLÅBÄRSSALLAD MED BETOR OCH ÄDELOST
  • AVOKADO, RÄDISOR OCH CHILI

  • ÄRT- OCH PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO

  • STUVAD MAJS MED CHILI OCH KORIANDER
  • ÄRTOR MED MYNTA OCH FETAOST
  • PUMPA OCH GRÖNKÅL MED GRANATÄPPLE
  • ZUCCHINIPASTA MED TOMATSÅS