Pumpa och grönkål med granatäpple

En spännande smakupplevelse

Pumpa är en ingrediens som borde användas mer - dess vackra jordnära och nötaktiga smak är förstärkt med en sötma när den tillagas i en Teppanyaki-panna. För att balansera sötman kan man lägga till grönkål och granatäppelkärnor. En läcker och mättande vegetarisk måltid som smakar extra bra när det är kallt ute.

Ingredienser

2 - 3 msk olivolja

1- 2 msk torkad söt chili
1/4 tsk salt

1 stor knippe grönkål
2 dl granatäppelkärnor
1 färsk rosmarinstjälk

Så gör du

Skala och ta bort fröna från pumpan, skär den sedan i tunna skivor på längden. Lägg pumpaskivorna i den varma Teppanyaki-pannan. Tillsätt lite olivolja, strö över salt och chili och stek på medelvärme.

Lägg till grönkål och rosmarin efter 10-12 minuter och stek tillsammans med pumpan. Tillsätt mer olivolja om så behövs.

Avsluta med att strö över granatäppelkärnor. Servera varmt eller rumstempererat.