
Pumpa och grönkål med granatäpple
En spännande smakupplevelse
Pumpa är en ingrediens som borde användas mer - dess vackra jordnära och nötaktiga smak är förstärkt med en sötma när den tillagas i en Teppanyaki-panna. För att balansera sötman kan man lägga till grönkål och granatäppelkärnor. En läcker och mättande vegetarisk måltid som smakar extra bra när det är kallt ute.
Ingredienser
2 - 3 msk olivolja
1- 2 msk torkad söt chili
1/4 tsk salt
1 stor knippe grönkål
2 dl granatäppelkärnor
1 färsk rosmarinstjälk

Så gör du
Skala och ta bort fröna från pumpan, skär den sedan i tunna skivor på längden. Lägg pumpaskivorna i den varma Teppanyaki-pannan. Tillsätt lite olivolja, strö över salt och chili och stek på medelvärme.
Lägg till grönkål och rosmarin efter 10-12 minuter och stek tillsammans med pumpan. Tillsätt mer olivolja om så behövs.
Avsluta med att strö över granatäppelkärnor. Servera varmt eller rumstempererat.
Upptäck fler recept
Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.