Pumpa och grönkål med granatäpple
Pumpa och grönkål med granatäpple

En spännande smakupplevelse

Pumpa är en ingrediens som borde användas mer - dess vackra jordnära och nötaktiga smak är förstärkt med en sötma när den tillagas i en Teppanyaki-panna. För att balansera sötman kan man lägga till grönkål och granatäppelkärnor. En läcker och mättande vegetarisk måltid som smakar extra bra när det är kallt ute.

Ingredienser

2 - 3 msk olivolja

1- 2 msk torkad söt chili
1/4 tsk salt

1 stor knippe grönkål
2 dl granatäppelkärnor
1 färsk rosmarinstjälk

Så gör du

Skala och ta bort fröna från pumpan, skär den sedan i tunna skivor på längden. Lägg pumpaskivorna i den varma Teppanyaki-pannan. Tillsätt lite olivolja, strö över salt och chili och stek på medelvärme.

Lägg till grönkål och rosmarin efter 10-12 minuter och stek tillsammans med pumpan. Tillsätt mer olivolja om så behövs.

Avsluta med att strö över granatäppelkärnor. Servera varmt eller rumstempererat.

  • POTATISSUFFLÉ MED PARMESAN

  • REGNBÅGSBAGELS
  • PANNKAKOR MED BÄRKOMPOTT, ROSTADE PISTAGENÖTTER OCH MANDLAR
  • LAMMSTEK MED ROSMARIN OCH TIMJAN

  • BLÅBÄRSSALLAD MED BETOR OCH ÄDELOST
  • AVOKADO, RÄDISOR OCH CHILI

  • ÄRT- OCH PARMESANHUMMUS MED PROSCIUTTO

  • STUVAD MAJS MED CHILI OCH KORIANDER
  • ÄRTOR MED MYNTA OCH FETAOST
  • PUMPA OCH GRÖNKÅL MED GRANATÄPPLE
  • ZUCCHINIPASTA MED TOMATSÅS

Upptäck fler recept

Följ länken för att spana in alla våra recept. Lär dig att skapa allt från fin middagsmat till läckra kondisbitar.