Zucchinipasta med tomatsås

Ett hälsosamt alternativ

Zucchinipasta är ett hälsosamt och glutenfritt alternativ till vanlig pasta. Det är smakrikt, mjukt och enkelt att göra. Skär zucchinin i pastaliknande strimlor med hjälp av en potatisskalare. Blanda med en enkel hemlagad tomatsås och få en underbar vegetarisk måltid som hela familjen kommer att älska.

Ingredienser

3 gröna zucchini
1 msk olivolja
1 dl vatten 



Salt och malen svartpeppar efter smak

Så gör du

Skär zucchinin i skivor på längden med hjälp av en potatisskalare ända men undvik att skära mer när du kommer ner till fröna. Vänd på zucchinin och fortsätt "skala" tills hela zucchinin är skalad i långa remsor. Släng fröna. Skär zucchiniremsorna i ännu tunnare remsor, så att de liknar spaghetti.

Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme, häll i zucchinistrimlorna och låt tillagas i den heta oljan i 1 minut. Tillsätt vatten och tillaga tills zucchinin är mjuk, i ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar.