Crème brûlée

Utsökt vaniljkräm

Utmärkt smak

En klassiker för den som vill ha det lite sött i livet.

Crème brûlée ingredienser

(Räcker till 5 stycken 100 grams portioner) 

400 g vispgrädde, 6 äggulor, 80 g socker, 1 vaniljstång (urskrapad)

Gör så här

Bagaren lägger i ingredienserna till krämen

1) Vispa krämen

Med köksassistenten blandar du socker, grädde, utskrapad vaniljstång och äggulor till en slät smet. Du kan även blanda det för hand. Häll därefter blandningen i ugnsfasta formar.

Electrolux köksmaskin
Lär känna din köksassistent

Vispa och blanda på ditt sätt för bättre resultat. Vår assistent gör de tunga jobben så du får mer tid över till det roliga.

En bagare ställer in ugnen till PlusSteam så den är redo för krämen

2) Sätt på ugnen

Om man använder ånga för att göra denna klassiker bevarar man vaniljsmaken och konsistensen på krämen. Häll 1 dl vatten i ugnens botten. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen, värm ugnen till 120 °C och tryck på PlusSteam-knappen. Nu kan du koppla av i 5 minuter.

En bagare som karamelliserar sockret på crème bruléen med en liten brännare

3) Ställ in, strö, bränn av

Efter fem minuter, när ugnen har haft tid att justeras, kan du ställa in crème bruléen i ugnen. Låt den vara i ugnen i 30 minuter eller tills krämen är lite bubblig i mitten. Låt den svalna i kylen i minst 3 timmar tills den är fast. Strö socker på toppen och karamellisera genom att bränna av med en brännare. Detta blir en klassiker. Bon appetit!

  • Kladdkaka med jordgubbssås och vaniljglass
    Kladdkaka med jordgubbssås och vaniljglass
  • Scones med rabarber och vanilj
  • Saftig sockerkaka med chokladglasyr
    Saftig sockerkaka med chokladglasyr
  • Muffins med smak av morotskaka
    Muffins med smak av morotskaka
  • Cheesecake med choklad
    Cheesecake med choklad
  • Äppelpaj med smuldeg och dulce de leche
    Äppelpaj med smuldeg och dulce de leche
  • Chokladtårta
    Chokladtårta
  • Cheesecake
    Bakad cheesecake
  • Crème Brûlée
    Karamellisering av sockret
  • Citronmarängpaj
    Citronmarängpaj med lite florsocker