Ingredienser till Linus bästa kladdkaka
(Räcker till en kladdkaka som är ca 24 cm i diameter)
Kladdkaka
250 g mörk choklad, 250 g smör, 250 g florsocker, 100 g mjöl, 4 ägg
Hemgjord vaniljglass
5 dl vispgrädde, 1 burk kondenserad mjölk, 1,5 tsk vaniljpulver av äkta vanilj
Jordgubbsås med sockerdricka
300 g färska jordgubbar, 1/2 dl florsocker, 1/2 dl sockerdricka
Gör så här
1) Gör smeten till kladdkakan
Hacka chokladen och dela smöret i mindre bitar. Lägg chokladen och smöret i en stor, värmetålig skål och låt blandningen smälta ihop över ett vattenbad till en len chokladsmet. Vispa ned äggen i smeten, ett i taget. Electrolux Assistent hjälper dig gärna. Blanda ned de torra ingredienserna. Häll smeten i en springform på 24 cm i diameter.
LÄS MER OM ELECTROLUX ASSISTENT
2) Ånga gör den saftig
Häll 1 dl vatten i ugnens utrymme. Vrid vredet till PlusSteam-symbolen och värmen till 175 grader. Tryck på PlusSteam-knappen och vänta i 5 minuter. Sätt in kladdkakan och låt den stå inne i 24 minuter. Låt kakan svalna helt innan servering.
LÄS MER OM PLUSSTEAM-SPIS
3) Gör vaniljglassen
Häll grädde i en skål och tillsätt vaniljpulver. Vispa grädden till en lös, fluffig konsistens. Vänd ned kondenserad mjölk i gräddblandningen. Häll över glassen i en form och ställ den i frysen under 4 timmar, eller kör blandningen i en glassmaskin.
4) Mixa ihop en jordgubbsås
Skölj och snoppa jordgubbarna. Häll ned jordgubbar, sockerdricka och florsocker i en blender och mixa till en slät konsistens.
5) Njut av din kladdkaka
Bjud någon du gillar och servera kladdkakan med vaniljglass och jordgubbssås.

Möt Linus Larsson
Linus Larsson är plattsättaren från Söderhamn som älskar att baka. Många känner igen Linus från tv-programmet Hela Sverige bakar där han tog hem segern i programmets fjärde säsong, och därmed också titeln som Sveriges bästa hemmabagare. Linus driver bakbloggen Linus Creative Kitchen, och har även gett ut boken Baka med Linus.