En grönare livsstil

Electrolux Green Range

BYT UPP DIG TILL EN GRÖNARE LIVSSTIL

Alla vill vi dra vårt strå till stacken och börja leva lite grönare, men vissa sätt att bli mer miljövänlig är enklare än andra.

Genom att byta till en produkt från Electrolux Green Range kan du spara både vatten och energi – och verkligen göra skillnad. Faktum är att vi skulle kunna reducera koldioxidutsläppen med ungefär 20 miljoner ton om alla i Europa bytte ut sina gamla, ineffektiva produkter.

Green Range träd

Vad är det som gör våra apparater mer energieffektiva?

Alla våra produkter med den gröna trädsymbolen är tillverkade med miljön i åtanke och leder oss framåt mot en mer hållbar framtid. Vi brukar kalla dem "energy lean". De är energimärkta upp till A++ och vissa av dem förbrukar 35 procent mindre energi än en standardprodukt.

Det är även så att det kan vara små detaljer som är avgörande. Många av våra tvättmaskiner har numer s k Direct Spray-teknik, en innovation som reducerar vattenförbrukningen avsevärt och dessutom förbättrar tvättresultatet. Vi har också torktumlare med värmepumpsteknik, de reducerar energiförbrukningen med upp till 40 procent.

Handdisk eller maskindisk?

Visste du att en modern diskmaskin kan förbruka så lite som 12 liter vatten för en full maskin? Det är nästan 9 gånger mindre än den genomsnittliga vattenmängd som används vid handdisk. Ta en titt på vår vattenkalkylator och se hur mycket vatten en ny diskmaskin kan spara i ditt hushåll, din stad eller hela Europa.

Ekologisk besparing

Varje gång vi lanserar en ny produkt på marknaden är den mer energieffektiv än föregångaren. Med vår kalkylator för ekologisk besparing kan du se hur mycket energi, koldioxid, vatten och pengar som du kan spara, om alla produkter som är 10 år gamla byts ut mot de mest energieffektiva produkter som vi erbjuder.

Vad betyder A-märkningen?

Klass A+
Upp till 25% mindre energiåtgång än klass A
Klass A++
Upp till 40 % mindre energiåtgång än klass A

Kylar & frysar