Shipped Fresh

Shipped Fresh – för en mer hållbar framtid

Att köpa mer second hand är smart för både miljön, plånboken och garderoben, och det är en trend som växer år för år. Shipped Fresh är världens första tvättjänst för onlineshopping.

 

Med vårt stora urval av kläder på Sellpy kan du shoppa hållbart och samtidigt få hem kläderna nytvättade och fräscha, så att du slipper tvätta direkt efter din beställning.

Hållbart mode som håller längre

Att producera en t-shirt kräver 2700 liter färskvatten, det motsvarar dricksvatten för en person i hela 900 dagar.

Och det är bara produktionssidan. Hur vi sen använder och tvättar våra kläder är lika viktigt. En standard-tvätt kräver till exempel i genomsnitt 150 liter vatten.

Att köpa mer second hand är ett bra första steg för att minska din miljöpåverkan. Och sen är det lika viktigt hur du tar hand om de plagg du köpt. Om du tvättar dina kläder i en PerfectCare tvättmaskin från oss på Electrolux minskar du din vattenanvändning med hela 30%.

Med Shipped Fresh vill vi visa hur enkelt det är att ta hand om dina kläder och få hållbart mode att hålla ännu längre.

Upptäck Shipped Fresh här
 • Vattendroppe-ikon
  1
  Spara vatten

  Använd ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram, och spara mer än 40 liter vatten per tvätt.

 • Tvättmedels-ikon
  2
  Tvättmedel

  Använd flytande tvättmedel när du tvättar färgade kläder då tvättmedel i pulverform innehåller blekmedel som kan vara orsaken till att färgen bleknar.

 • Autodosering-ikon
  1
  Korrekt dosering

  Tänk på att dosera tvättmedlet korrekt utifrån vattenhårdheten och tvättmängden. Överdosering innebär att du riskerar färgblekning och att kläderna slits. Underdosering kan istället innebära att kläderna blir tråkiga och gråaktiga med tiden.

 • Ång-ikon
  2
  Steam Refresh-program

  Använda ånga för att fräscha upp kläder som inte kräver ett långt tvättprogram. Ånga behandlar också skrynklor och veck, vilket gör ånga till en hållbar ersättare till strykjärnet.

 • Tyg-ikon
  3
  Utomhusprogram

  Torktumla dina funktionskläder för att återställa det aktiva membranet. På så sätt optimerar du klädernas livslängd och prestanda.

Make it Last

Hur vi vårdar våra kläder har stor inverkan på vår miljö och att minska klädsvinnet är något vi kan göra här och nu. Med Electrolux PerfectCare håller dina kläder längre – för en mer hållbar framtid.

Läs mer